Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Marmurinis keksas su rikota

Skanus, greitai pagaminamas, iš paprastų produktų – ar begali būti geresnė rekomendacija imtis darbo. 



Pagrindui reikia:                                Viršutiniam sluoksniui reikia:

3 v. š. kakavos;                                     250 g rikotos;

180 g sviesto;                                       40 g cukraus;

170 g cukraus;                                      1 kiaušinis;

2 kiaušiniai;                                           keli lašai citrinos sulčių.

130 g miltų;

1 nubrauktas a. š. kepimo miltelių.

Maišome ir kepame:
1. Stačiakampę kepimo formą (18x28) ištepame sviestu ir pabarstome miltais. 
2. Ant silpnos ugnies išlydome sviestą.
3. Į sviestą įmaišome cukrų ir gerai ištriname, įberiame kakavą,  miltus, kepimo miltelius, įmušame kiaušinius ir viską geri išmaišome ir supilame į kepimo formą.
4. Išplakame kiaušinį ir cukrų ir plakinį supilame į rikotą ir paskaniname keliais lašais citrinos sulčių. Išmaišome ir mišinį šaukštu paskleidžiame ant pagrindo.
5. Rikotos masę šakute lengvai sumaišome su rudu sluoksniu, kad persipintų abu sluoksniai. 
6. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Iškepusį atvėsiname, supjaustome gabaliukais ir ragaujame su kava, kakava, arbata arba pienu. 
   Skanu, ne, labai labai skanu :) Kepsiu dar ir dar...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą