Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. sausio 27 d., pirmadienis

Tiesiog bulviniai blynai

 Jau kelis metus nesu kepusi paprasčiausių bulvinių blynų. Priežastis labai paprasta – buvo sugedusi bulvių tarkavimo mašina. Be to, nebemadinga prisikimšti bulvinių patiekalų, visi tik lengvus pietus valgo, žalias salotytes ragauja. Atsibodo, pasiilgau lietuviškos virtuvės. Nuėjau į parduotuvę, nusipirkau bulvių tarkavimo mašiną ir, visų dietologų pykčiui, jau antras savaitgalis kepu blynus, kugelį (plokštainį), verdu cepelinus ir būtinai su spirgų padažu! Nepatikėsite, bet nuo ilgo šių patiekalų negaminimo, atrodo, net pamiršusi buvau, kaip tai daroma, todėl sau (ir jums) primenu paprasčiausių bulvinių blynų receptą.
 
Reikės:
6 didelių bulvių;
1 kiaušinio;
1 nemažo svogūno;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
aliejaus kepti.

Varškės pagardas:
200 g varškės;
1-2 v. š. grietinės;
2-3 skiltelės česnako;
žiupsnelis druskos.


Gaminame:
  Bulves nuskutu, nuplaunu, sutarkuoju. Į tarkius įmušu kiaušinį, sudedu labai smulkiai sukapotą svogūną, pabarstau druska ir paskaninu čiobreliais (nebūtina, bet man skanu). Viską gerai išmaišau ir kepu ant gerai įkaitinto aliejaus.
  Kol blynai kepa pasigaminu varškės padažą. Varškę su pora šaukštų grietinės išsuku iki purumo, išspaudžiu česnaką ir pagardinu druska (pagal skonį). Viską sumaišau ir  patiekiu prie blynų.
  Tai va, su 6 bulvėmis pamaitinau 3 žmones, jei kukliau, tai ir 4 būtų pakakę :) Skanaus! Ir nepamirškite lietuviškos virtuvės patiekalų!
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą