Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. sausio 6 d., pirmadienis

Stefan Ahnhem Beveidės aukos


 Viršelis: Stefan Ahnhem Beveidės aukos (Offer utan ansikte), leidykla Baltos lankos, 2018 m., iš švedų   kalbos vertė Eglė Voidogienė, 584 psl.
Apie autorių. Stefan Ahnhem (Stefanas Ahnhemas, g. 1966) – vienas svarbiausių Skandinavijos šalių detektyvų kūrėjų. Intriguojantys, tarsi filmams kurti jo romanų siužetai persmelkti Šiaurės šalių prieblanda ir šalčiu. „Beveidės aukos“ – debiutinis romanas, kuriuo skaitytojams pristatomas nepailstantis, kartais karštligiškas ir netikėtų sprendimų ieškantis detektyvas Fabianas Riskas.
Apie knygą. Gimtajame detektyvo Fabiano Risko miestelyje įvykdyta kraupi žmogžudystė: iš išorės užremtame mokyklos darbų kabinete rastas mirtinai nukraujavusio vyro kūnas nukapotomis plaštakomis.
  Policijos tyrėjai įsitikinę, kad tai smulkmeniškai suplanuotas kerštas. Tačiau kas ir kodėl galėjo trokšti susidoroti su ramiai miestelio mokykloje dailide dirbusiu Jorgenu Polsonu? Vienintelė aiški užuomina – nusikaltimo vietoje palikta devintos klasės mokinių nuotrauka. Vienas veidas joje jau užbrauktas – tai ką tik įvykdytos žmogžudystės auka.
    Vadovaudamasis nuojauta ir vis ryškiau iškylančiais mokyklos prisiminimais, Fabianas Riskas imasi tyrimo. Tačiau detektyvą skubėti verčia ne tik profesinė pareiga: nuotraukoje – ir jo paties veidas.
Mano nuomonė. Nesunkiai skaitomas, įdomaus siužeto, greitai įtraukiantis, žodžiu, puikiai sutęstas detektyvas. Ar bereikia geresnių pagyrų šio žanro knygai? Jau seniai beskaičiau detektyvą, kuriame iki pabaigos neaišku, kas žudikas. Autorius šauniai susitvarkė su esmine šio žanro rašytojams keliama užduotimi – įtampa išlaikyta iki pabaigos. Skaityti buvo smagu, liko tik vienas neatsakytas klausimas: kas skaudžiau, ar būti patyčių auka, ar būti žmogumi, kurio niekas nepastebi?
  Įvertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą