Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. sausio 8 d., trečiadienis

Silkė pataluose (,,šuboje")

  Labai seniai ragautas, o kažkada visus balių stalus puošdavęs patiekalas silkė pataluose (nors ne, tuo metu ji buvo ,,šuboje" :) Pabandžiau savo galvoje atgaivinti jos receptą ir pagaminti Kalėdų stalui.

Reikia:
2 virtų bulvių;
1 didelės virtos morkos;
1 didelio arba 2 mažų virtų burokėlių;
1 rūgštaus obuolio;
2-3 silkių file (ne silkių!);
2 kietai virtų kiaušinių;
1 svogūno;
200 g majonezo.





Gaminame:
1. Smulkiname: supjaustome bulves, burokine tarka sutarkuojame morkas, obuolį, kiaušinius ir burokėlius, susmulkiname svogūną, supjaustome nedideliais gabaliukai silkių filė.
2. Sluoksniuojame: į nedidelę torto formą dedame bulvių pagrindą, ant jų sluoksnį morkų, aptepame majonezu ir dedame silkių gabaliukus, tada sluoksniuojame toliau – svogūnai, kiaušiniai (šiek tiek kiaušinių paliekame papuošimui), pertepame majonezu, pabaigai obuolių ir burokėlių sluoksnis. Užbaigiame dar vienu sluoksniu majonezo, viršų apibarstome susmulkintu kiaušiniu.
3. Silkės sluoksniuotį dedame į šaldytuvą bent 1 val. Tuomet išimame iš formos ir dedame garbingiausioje stalo vietoje – juk klasika verta garbės. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą