Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. kovo 26 d., antradienis

Pyragas su lašiša, špinatais ir varške

   Šį pyragą kepiau ,,iš reikalo", t. y., namuose užsiliko sūdytos lašišos. Galvoje vis kirbėjo mintis – jei ko nors tuoj pat nepagaminsiu, tai tikrai suges. Tos minties vedina puoliau gaminti. Pagrindui suminkiau tešlą (žr. https://sniegena.blogspot.com/2013/04/sauletas-svogunu-pyragas.html) , iškočioju, iškloju ja kepimo formą žemomis sienelėmis (tešla turi dengti ir formos kraštus) ir dedu į įkaitintą orkaitę 15 min. Kol pagrindas kepa, pasiruošiu įdarą:
200 g špinatų;
200 g varškės;
200-500 g lašišos (sūdytos, rūkytos arba šviežios);
1 kiaušinis;
200 g jogurto be priedų;
40 g tarkuoto kietojo sūrio;
druskos, pipirų.
  Špinatus sukrečiu į kiaurasamtį, apipilu verdančiu vandeniu ir palieku nusivarvėti. Varškę pertrinu su 50 g jogurto ir šiek tiek druskos (nepadauginkite!).

   Lašišą supjaustau nedideliais gabaliukais (jei lašiša šviežia pjaustome ypač plonai ir šiek tiek padruskiname). Pyrago pagrindą ištraukiu iš orkaitės ir palieku pravėsti.
    Išplaku kiaušinį, tada plakinį sumaišau su jogurtu, šiek tiek įberiu pipiriukų (jei naudojate šviežią lašišą, galite įberti druskos žiupsnelį, jei sūdytą ar rūkytą – neberkite, nes gali būti per sūru).
   Tada ant praaušusio pagrindo dedu špinatus, ant jų varškę ir visą viršų uždengiu lašišos gabaliukais. Ant jų supilu kiaušinio su jogurtu plakinį ir apiberiu tarkuotu sūriu. Ir vėl pašaunu į įkaitintą orkaitę bei kepu kokias 40 min. Skanaus!



   P.S. dar kartą įspėju: nepadauginkite druskos, nes iškepę sūdytos ar rūkytos lašišos gabaliukai būna itin sūrūs.



 

1 komentaras: