Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. kovo 16 d., šeštadienis

Tinginio šiupininė

   Šiupininė, tai unikali sriuba, į kurią galima dėti viską, ką randate namuose. Ji yra tiršta ir soti, tad nebereikia antro patiekalo gaminti. Neapsiriksiu sakydama, kad beveik visos tautos turi savo šiupininės atitikmenį: rusai - solianka, gruzinai - charčo, tunisiečiai - kabkabu, vokiečiai - eintopf ir pan. O aš savo šiupininę sugalvojau išsivirti. Ir pavadinau ją tinginio šiupinine, nes praktiškai jokių pastangų jai išsivirti nereikia.

Ingredientai:
300 g perlinių kruopų;
didelė 
(800 g) skardinė pomidorų savo sultyse;
maža skardinė pupelių;
maža skardinė avinžirnių;
5-6 parūkytos ,,Medžiotojų" dešrelės (galima nedėti, jei esate vegetaras);
2 kubeliai daržovių sultinio;
2 morkytės;
sauja susmulkintų petražolių;
maltų pipirų.


 Gaminame.  Iš vakaro pamerkiame perlines kruopas, o kitą dieną jas išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje drauge su supjaustytomis morkytėmis. Baigiant virti sukrečiame avinžirnius ir pupeles (be skysčio), supilame pomidorų sultis ir pomidorus (jei pomidorai dideli, juos pasmulkiname), pagardiname sultinio kubeliais. Jei nebeliko skysčio, kuriame virė perlinės kruopos ir sriuba labai tiršta – įpilame virinto vandens. Įpjaustome dešreles. Viską gerai išmaišome ir nuo užvirimo dar 2-3 minutes paverdame. Baigiant virti pagardiname petražolėmis ir pipiras. Skanaus!
  P.S. iš nurodyto produktų kiekio sriubos išsivirsite tiek, kad sočiai pamaitinsite net 4–6 žmonių šeimyną :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą