Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. sausio 1 d., antradienis

Jussi Adler-Olsen Kaltė




Viršelis. Jussi Adler-Olsen Kaltė ( Guilt), laidykla Obuolys, Kaunas, 2016 m., iš anglų kalbos vertė Giedrė Tartėnienė, 525 p.
Jussi Adler-Olsen'as gimė Kopenhagoje 1950 m. garsaus psichiatro šeimoje. Mokėsi medicinos, sociologijos ir kinematografijos, prieš pradėdamas rašyti dirbo žurnalo redaktoriumi ir leidėju. Adler-Olsen'as jau buvo garsus ir vertinamas Skandinavijoje, kai parašė "Moterį narve", pirmąjį iš keturių romanų apie „Q“ skyrių.
Adler-Olsen'o detektyvai išleisti 40 kalbų, tarp jų kiniškai, vokiškai, islandiškai ir japoniškai. Daugelyje šalių jo kūriniai atsidūrė bestselerių viršūnėse. Kaip geriausio metų skandinavų detektyvo autorius Jussi pelnė Stiklinio rakto apdovanojimą, kurį anksčiau yra gavę Henning Mankell, Stieg Larsson ir Jo Nesbø.
Knygos turinys.   Bestselerių Moteris narve, Fazanų žudikai ir Atpirkimas autorius nudžiugins skandinaviško detektyvo gerbėjus ketvirtąja knyga iš „Q“ skyriaus serijos.
   1987. Netė Rouzen jau spėjo patikėti, kad traumuojanti praeitis pamiršta. Rūpestingi globėjai ir mylintis vyras padėjo susikurti naują gražų gyvenimą. Tačiau per pokylį ji pastebi žmogų iš praeities, kuris gali sudaužyti Netės gyvenimą į šukeles. Tik jauna moteris nė už ką nesutiks grįžti į košmarą ir nebebus auka...
   2010. Detektyvas Karlas Mjorkas iš Kopenhagos neišaiškintų bylų skyriaus tyrinėja Ritos Nilsen, palydovių agentūros savininkės, dingimo aplinkybes. Tyrimas atskleidžia, kad dingusioji tėra viena iš painios dėlionės detalių ir neišaiškintas įvykis ne vienintelis – tai tik nerimą keliančios sekos, kurios niekas nepastebėjo dvidešimt metų, pradžia...
  Mano nuomonė. Knyga gerų detektyvų mėgėjams. Atrodo, viskas aišku nuo pat pradžios, o pasirodo, kad viskas ne taip, kaip atrodo. Gal kiek daugoka smurto, prievartos, gal kiek nesmagu, kad neigiamas, nors ir epizodinis, veikėjas yra iš Lietuvos, tačiau visa kita - skaitymo malonumas. Gerai suregzta intriga, įdomūs charakteriai, solidi humoro dozė, įtampa iki pat pabaigos - ko daugiau reikia detektyvui? 
  Tiesa, kaip ir visada, pretenzijos ,,Obuolio" leidyklai išlieka tos pačios - begalė korektūros klaidų. Kada, galų gale, leidyklai taps gėda dėl elementarių klaidų jų leidžiamose knygose? Kada leidykla pradės gerbti savo skaitytoją, nes knygų kainos tikrai neatitinka jų kokybės (nekalbu apie knygų turinį)?
 Įvertinimas (turinio :). 3  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą