Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Kopūstų pyragas pietums

    Sėdžiu namie ir nerimstu, noriu ką nors nuveikti, tačiau ,,susukta" nugara neleidžia smarkiai judėti. Naršau po šaldytuvą: pusė galvos kopūsto (0,5 kg), didelė morka, svogūnas, kelios voveraitės, užsilikusios nuo paskutinio grybavimo. Valio, niekur nejudėdama iš namų galiu  šeimą palepinti kopūstų pyragu. Prie jau minėtų produktų pridedu 4 kiaušinius, 150 g miltų, 170 g grietinės, 20 g sviesto, šlakelį aliejaus, žiupsnelį druskos, maltų pipirų ir kepimo miltelių. 
   Susmulkinu svogūną ir pakepinu aliejuje. Morką sutarkuoju burokine tarka ir suberiu prie svogūnų. Kepu, kol suminkštėja. Sumetu apkeptas voveraites (galima keisti kitais grybais, o galima ir be jų :). Smulkiai supjaustau kopūstą. Į keptuvę prie morkų įmetu gabaliuką sviesto ir, jam ištirpus, suberiu kopūstus. Užberiu druskos ir pipirų. Kepu, kol kopūstai suminkštėja, tuomet nukeliu nuo ugnies ir palieku ataušti.
   Kol įdaras aušta, išplaku kiaušinius. Plakant sukrečiu grietinę. Į masę, palengva maišydama, suberiu miltus sumaišytus su kepimo milteliais, padruskinu. Tešla gaunasi kiek tirštesnė, nei blynams.  
    Kepimo formą ištepu riebalais ir supilu  1/2 tešlos, tolygiai paskleidžiu. Ant tešlos suberiu įdarą, išlyginu ir visą paviršių užpilu likusia tešla. Pyragą pašaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu 40 min. Štai ir viskas, pyragas gražiai apskrudęs ir gardžiai kvepia - prašom pietų!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą