Lietuviškas burokėlis visada rasdavo vietą ant stalo - ar tai salotos, ar sriuba, ar silkutė... Šiuo metu burokėlis vėl ,,įėjo į madą", tik patiekalai su šia daržove įgavo įmantresnį pavidalą ir skonį. Vieną tokių receptų radau LaMaistas svetainėje. Burokėliai su slyvomis ir graikiniais riešutais. Paprasta ir , atrodo, skanu. Gaminu.
Pasiruošiame:
3 vidutinio dydžio virti burokėliai;
15 džiovintų slyvų;
1 sauja graikinių riešutų;
pusė citrinos;
žiupsnelis druskos;
pora šaukštų aliejaus.
Pasiruošiame:
3 vidutinio dydžio virti burokėliai;
15 džiovintų slyvų;
1 sauja graikinių riešutų;
pusė citrinos;
žiupsnelis druskos;
pora šaukštų aliejaus.
Slyvas užpilame vandeniu ir paliekame 10 min. brinkti. Burokėlius sutarkuojame smulkesne nei burokinį tarka. Įspaudžiame citrinos sultis ir pabarstome druska. Gerai išmaišome. Slyvas nusausiname ir supjaustome, riešutus stambiai sukapojame. Viską sumetame į burokėlių masę, užpilame aliejumi ir gerai išmaišome. sudedame į norimą indelį, paspaudžiame ir išverčiame ant lėkštės. Papuošiame. Štai jums prabangiai paprastos ir labai skanios bei sveikos salotos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą