Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Virtų bulvių apkepas su voveraitėmis

Ruduo - grybų ir bulvių metas. Kelios valandos malonaus pasivaikščiojimo miške ir krepšys pilnas voveraičių. Na, o bulvių visada galima nusipirkti turguje. Tai šios dienos patiekalo pagrindiniai ingredientai -klasikinis derinys, todėl labai tikiuosi, kad apkepas bus įvertintas teigiamai.
Reikės:
6-7 virtų bulvių;
300 g voveraičių (galima ir daugiau);
1 stiklinė miltų;
50 g sviesto;
3 nemaži svogūnai;
1 kiaušinis;
50 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
4-5 v. š. jogurto (be priedų);
žiupsnelis druskos;
1/2 a. š. maltų pipirų;
aliejaus kepti.

  Virtas bulves sumaliau mėsmale, supyliau ištirpintą sviestą, padruskinau ir, pamažu berdama miltus, užminkiau tešlą. Iškočiojau ir įklojau į kepimo formą, padarydama šiek tiek aukštesnius kraštelius.
   Supjausčiau svogūną ir subėriau į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Voveraites nuploviau, nusausinau, stambesnes supjausčiau ir sumečiau į kepančius svogūnus. Padruskinau ir užbėriau pipirų. Grybus kepiau apie 20 minučių (turi išgaruoti visa sunka, kurią išleidžia voveraitės). Nuėmiau nuo ugnies ir palikau aušti.
   Išplakiau kiaušinį su jogurtu ir sūriu.
   Pravėsusias voveraites sukrėčiau ant bulvių pagrindo, užpyliau plakiniu ir pašoviau į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepiau  apie 40 min.
Kas ragavo, tas gyrė, tikiuosi, nepataikavo :), nes man tai tikrai buvo skanu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą