Rudeninis gėris - slyvos. Receptų, ką su jomis daryti, pilnas internetas, tik reikia atsirinkti, ko širdis trokšta, ar saldžiau, ar aštriau. Šiuo kartu mano norai prie aštrumo linksta. Susiradau kelis receptus, kurių vieną ir įgyvendinau. Dabar skanutėlis, aštrutėlis padažas jau supilstytas į stiklainiukus ir suslėptas šaldytuve - laukia savo kepsniuko :)
Reikia:
0,5 kg slyvų (jau be kauliukų),
4 didelės skiltelės česnako (jei skiltelės nedidelės, reikia daugiau),
1-2 čili pipiriukai,
apie 130 g cukraus (jei slyvos labai rūgščios, galima ir daugiau),
100 ml acto (naudojau 6 proc. baltojo vyno actą),
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Gaminame:
Į puodą supilame aliejų, sumetame smulkiais gabaliukais supjaustytas slyvas, išspaudžiame česnaką, susmulkiname pipiriukus, supilame cukrų, druską ir actą. Viską išmaišome ir ant lėtos ugnies verdame apie 20 min. Nukeliame nuo ugnies ir padažiuką sutriname iki vientisos masės (galima ir netrinti, tuomet jausis slyvų gabaliukai) bei, dar kartą pakaitinę iki užvirimo, supilstome į stiklainiukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą