Savaitgalį užėjau į svečius pas draugę, kuri mane pavaišino labai skania tarta. Sako: nesu gabi kulinarė ir gaminu dažniausiai tradicinius patiekalus, tačiau šią tartą pagaminti buvo taip lengva, o rezultatas puikus gavosi. Galiu ir aš nustebinti :)
Prisipažįstu, tikrai nustebino ir suintrigavo, panorau jos receptu pasidalinti su jumis ir, pasitaikius progai, pati išsikepti. Šiuokart dalinuosi draugės šedevru, kurio originalus receptas skelbiamas tinklaraštyje www.duokdruskos.com.
Žiniai: Tárta vadinamas atviras prancūziškas pyragas – tešlos krepšelis, pridėtas saldaus (vaisių, uogų) arba nesaldaus (mėsos, sūrio, žuvies) įdaro.
Pirmiausia pasiruošiame pagrindą pvz. pagal http://www.duokdruskos.com/tartos-tesla-su-alyvuogiu-aliejumi/, arba mano dažnai naudojamą receptą http://sniegena.blogspot.com/2013/04/sauletas-svogunu-pyragas.html, arba nusiperkame parduotuvėje šaldytos bemielės tešlos:)
Formos dugną išklojame plonai iškočiota tešla ir įdedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
Įdarui reikės:
5 vidutinio dydžio bulvių;
2 nedidelių svogūnų
1 v. š. sviesto;
3 kiaušinių;
5 v. š. grietinės;
400 g kamambero sūrio;
žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų;
sauja spanguolių, bruknių arba granato sėklų.
Gaminame:
Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname, nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais ir pakepiname ant sviesto kol suminkštės.
Iš šaldytuvo ištraukiame tešlą, pabadome ją šakute ir suberiame pravėsusius svogūnų griežinėlius, ant jų dedame bulvių griežinėlius.
Kiaušinius išplakame šakute su grietine, druska ir pipirais. Plakinį supilame ant bulvių.
Supjaustome kamamberą ir išdėliojame ant viršaus.
Tartą pašauname į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35-40 min.
Ištrauktą iš orkaitės tartą apiberkite spanguolių, bruknių uogomis arba granatų sėklomis, tai suteiks jai pikantiškumo, bei leiskite atvėsti kokias 10 min.
O dabar ragaukite bei vaišinkite draugus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą