Kai nori ko nors saldaus, o taip tingisi, geriausia išeitis - pasigaminti tinginį pagal seną, iš vaikystės prisimenamą ir šiems laikams pritaikytą receptą.
Reikės:
3 pakelių sausainių (pvz. Gaidelis);
200 g sviesto;
1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi;
3-5 v. š. kakavos miltelių (skonį stiprumą renkatės jūs);
100 g lazdyno riešutų;
saujos džiovintų spanguolių.
Kondensuoto pieno indelį įdedame į puodą su vandeniu, užkaičiame ir verdame apie 40 min., tuomet paliekame atšalti. Pusę sausainių susmulkiname iki trupinių, likusią pusę sulaužome. Riešutus pakaitiname keptuvėje ir nulupame luobelę, spanguoles nuplauname ir nusausiname.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRoQB8tyYSBgzgYeMXqxDqEMUbCVEFjFBW-nMIwC1iQBuP05aulM7dguyUKj7gQ1K_EyRRrSkiNphOjvrTR0e2IrJ8wTF_1za5PG-O33SkTAEOiYzTWKlk6gsLT6ZD7YWo2FzUxrIHqp0/s320/received_10214565815852053.jpeg)
P.S. Galima ir be torto formos. Sausainių masę suvyniojame į maistinę plėvelę lyg dešrą, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą - kitą dieną galėsite tinginį pjaustyti lyg dešrą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą