Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Avinžirnių ir batatų paplotėliai




   Atėjo vasarojimo gamtoje laikas. Ežerų ir upių pakrantės, miškai ir pievos laukia manęs, mano draugų. O važiuojant poilsiauti reikia įsimesti kažką valgomo. Siūlau variantą - avinžirnių ir batatų paplotėliai, kuriuos galima išsikepti vakare, o kitą dieną pasiimti juos į pikniką ar darbą.


Norit išsikepti paplotėlius, reikia:
skardinės avinžirnių;
vienos didelės saldžios bulvės; 
a/š čili pipirų miltelių;
3  skiltelių česnako;
ryšulėlio petražolių;
 druskos.

Padažiukui reikia
2 v/š pomidorų padažo;
2 v/š vandens;
2v/š klevų sirupo;
1 v/š obuolių acto;
1 a/š čili pipirų miltelių;
2 česnako skiltelių;
druskos.

   Bulvę perpjauname per pusę ir dedame į įkaitintą orkaitę kepti, supilame avinžirnius į koštuvą ir paliekame nusivarvėti. Kol vyksta veiksmas, pasidarome padažiuką, t. y., sumaišome visus padažui skirtus ingredientus.  Iškepusią bulvę, avinžirnius, čili miltelius, trintas česnako skilteles ir supjaustytas petražoles sudedame į blenderį ir sutriname. Įpilame 1-2 v/š padažo ir dar sumaišom. Formuojame vienodo dydžio rutuliukus. Sudedame juos į popieriumi išklotą kepimo skardą ir suspaudžiam, kad gautųsi vienodi paplotėliai. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusius paplotėlius galime valgyti su padažu ar daržovių salotomis. Galime pasigaminti sumuštinius iškylai: paskrudinta bandelė+padažas+salotos lapas+paplotėlis+padažas+salotos lapas+pomidoras. Galima ir be bandelės arba pagardinti sūriu - čia jau skonio ir fantazijos reikalas :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą