Atėjo vasarojimo gamtoje laikas. Ežerų ir upių pakrantės, miškai ir pievos laukia manęs, mano draugų. O važiuojant poilsiauti reikia įsimesti kažką valgomo. Siūlau variantą - avinžirnių ir batatų paplotėliai, kuriuos galima išsikepti vakare, o kitą dieną pasiimti juos į pikniką ar darbą.
Norit išsikepti paplotėlius, reikia:
skardinės avinžirnių;
vienos didelės saldžios bulvės;
a/š čili pipirų miltelių;
a/š čili pipirų miltelių;
3 skiltelių česnako;
ryšulėlio petražolių;
druskos.
Padažiukui reikia
2 v/š pomidorų padažo;
2 v/š vandens;
2v/š klevų sirupo;
1 v/š obuolių acto;
1 a/š čili pipirų miltelių;
2 česnako skiltelių;
druskos.
2 v/š pomidorų padažo;
2 v/š vandens;
2v/š klevų sirupo;
1 v/š obuolių acto;
1 a/š čili pipirų miltelių;
2 česnako skiltelių;
druskos.
Bulvę perpjauname per pusę ir dedame į įkaitintą orkaitę kepti, supilame avinžirnius į koštuvą ir paliekame nusivarvėti. Kol vyksta veiksmas, pasidarome padažiuką, t. y., sumaišome visus padažui skirtus ingredientus. Iškepusią bulvę, avinžirnius, čili miltelius, trintas česnako skilteles ir supjaustytas petražoles sudedame į blenderį ir sutriname. Įpilame 1-2 v/š padažo ir dar sumaišom. Formuojame vienodo dydžio rutuliukus. Sudedame juos į popieriumi išklotą kepimo skardą ir suspaudžiam, kad gautųsi vienodi paplotėliai. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusius paplotėlius galime valgyti su padažu ar daržovių salotomis. Galime pasigaminti sumuštinius iškylai: paskrudinta bandelė+padažas+salotos lapas+paplotėlis+padažas+salotos lapas+pomidoras. Galima ir be bandelės arba pagardinti sūriu - čia jau skonio ir fantazijos reikalas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą