Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Ryžių lakštų suktinukai

   Prieš kelias savaites parduotuvėje nusipirkau ryžių lakštų, tačiau niekaip nesusiruošiau ką nors iš jų pagaminti. Antra vertus, ne kažką su jais nuveiksi, nes ryžių lakštų paskirtis labai konkreti - gaminti suktinukus. O jau kokį įdarą pasirinksime, mūsų pačių fantazijos vaisius. Aš suktinukų įdarui pasirinkau:
ryžių lakštų;
1 didelę morką;
1 didelį svogūną;
150 g rudųjų grybų SHIMEJI;
50 g špinatų;
nedidelę skardinę pupelių (400 g),
v. š. kreminio balzamiko acto,
v. š. sojos padažo;
2 v. š. medaus,
žiupsnelį druskos, maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

   Morkas supjausčiau šiaudeliais (tai padaryti pavyks nesunkiai, jei turite skustuką specialiai morkoms pjaustyti) ir kiek pakepinau aliejuje, tada subėriau pusapskritimais supjaustytą svogūną, grybus, dar  pakepinau, sumečiau peiliu sutraiškytas česnako skilteles, pupeles (be skysčio) ir špinatus, supyliau balzamiko actą, sojos padažą, medų. Pagal skonį įbėriau druskos ir pipirų. Viską kepiau dar keletą minučių. Iškeptas daržoves palikau atšalti.
   Prieš sukdama, ryžių lakštą trumpai palaikiau šaltame vandenyje kol suminkštės, tuomet paklojau jį ant sušlapintos virtuvinės lentelės, uždėjau šaukštą atšalusio įdaro ir susukau. Procedūrą kartojau, kol neliko daržovių.
   Viskas, darbas baigtas. Sudedu suktinukus į lėkštę, į nedidelį indelį įpilu saldaus čili padažo (sweet chili sauce) ir kviečiu ragautojus. Nežiūrint į tai, kad suktinukai yra ne itin fotogeniški, skonis jų puikus. Ir geriausias to įrodymas - suktinukai nuo stalo dingo akimirksniu ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą