Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Nekeptas ananasų ir kokoso tortas (Pina Colada)

   Velykų stalas privalo būti spalvingas ir gardus! Su tokiu šūkiu visą savaitę ieškojau receptų, ką nauja, dar neragauta pagaminti savo mylimiems velykautojams. Man patikusį receptą radau LaMaistas svetainėje. Atrodė tobulai ir gaminimas ne itin sudėtingas. Susipirkau produktus ir ėmiausi darbo.


Torto padui reikia:
100 gr. sausainių (pirkau ,,Selga"),
45 g sviesto,
10-15 g kokoso drožlių (nebūtina).


   Sausainius sutriname ir sumaišome su kokoso drožlėmis bei ištirpintu sviestu. Masę sudedame į 18 cm pločio torto formą (tortu galės pasilepinti maždaug 8 žmonės), tolygiai paskirstome ant dugno ir gerai prispaudžiame. Padą 30 min įdedame į šaldytuvą.


Pagrindinei torto daliai reikia:
200 ml kokoso pieno (ne gėrimo! Kokosų pieno ieškokite prie Azijos virtuvei skirtų produktų),
200 g grietinėlės (30 proc.),
skardinė riekelėmis supjaustytų konservuotų ananasų (apie 500 g),
100 ml ananasų sulčių (iš skardinės),
130 g natūralaus jogurto,
30 g kokoso drožlių (būtina),
13 g želatinos,
2 v. š. cukraus pudros,
2 v. š. romo (romą galite keisti romo esencija, jos lašinkite kokius 3-4 lašus).


   Želatiną suberiame į ananasų sultis ir maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Neužverdame! Kai želatina visiškai ištirpsta, nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
   Viename dubenyje sumaišome kokoso pieną, jogurtą, kokoso drožles, romą. Supilame atšalusias ananasų sultis su želatina. Grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į jau paruoštą masę. Sudedame (maždaug 6 riekeles) sumulkintus ananasų gabaliukus. Viską dar kartą atsargiai išmaišome ir sukrečiame ant torto pado. Dedame į šaldytuvą.

Viršutiniam torto sluoksniai reikės:
250 ml ananasų sulčių (iš skardinės),
6 g želatinos,
ananasų papuošimui.

   Želatiną suberiame į ananasų sultis ir maišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps. Neužverdame! Paliekame atvėsti.
  Ant sustingusio torto dedame papuošimus (geriausia naudoti ananasus bei kokosą, tačiau galima ir kitas uogas), užpilame atvėsusiomis ananasų sultimis su želatina. Tortą vėl kišame į šaldytuvą ir kantriai laukiame. Ragauti galime jau po poros valandų. Labai gaivu ir lengva - tobulas pavasario skonis.


 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą