Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Lengvas lašišos užkandis

    Lašiša ant mūsų stalo tikrai nėra naujiena: kepta, troškinta, rūkyta, sūdyta. Tačiau kartais taip norisi kažko nauja, kažko dar neragauta, kažko įmantresnio ir ...lengvai pagaminamo. Visus šiuos norus  įgyvendinau pagaminusi paprastą savo ingredientai ir prabangų skoniu lašišos užkandį (originalus receptas LaMaistas svetainėje).
 

Reikės:
200 g sūdytos arba rūkytos lašišos file,
200 g tepamo sūrio Philadelphia (ar panašaus kito kreminio sūrio),
30 g kambario temperatūros sviesto,
pusės saldžiosios paprikos (raudonos),
pusės agurko (trumpavaisio),
pusės citrinos,
saujelės krapų.

   Stačiakampę formą (naudojau 9X18 cm formelę) išklojau maistine plėvele taip, kad jos kraštai karojo išorėje. Atsargiai išdėliojau plonai pjaustytos lašišos file - ji turi dengti formos dugną ir kraštus bei kiekvienas lašišos gabaliukas turi dengti vienas kitą (negali būti tarpų). Lašišos gabalėlius apšlaksčiau  citrinos sultimis.
   Likusią lašišą smulkiai sukapojau. Smulkiais kubeliais supjausčiau papriką. Iš agurko išėmiau sėklytes, likusią (nevandeningą) agurko dalį susmulkinau labai plonomis neilgomis juostelėmis. Susmulkinau krapus.   
    Philadelphia sūrelį ištryniau su gabalėliu sviesto, sudėjau daržoves ir smulkintą lašišą, išspaudžiau kelis lašus citrinos sulčių. Įbėriau šiek tiek druskos (labai mažai, galima ir visai nedėti). Viską gerai išmaišiau ir sukrėčiau į lašišos file išklotą formą.  Įdarą išlyginau ir uždengiau lašišos gabalėliais, kurie liko neužkloti įdaru. Apdengiau maistine plėvele ir įdėjau į šaldytuvą.
    Ragavome kitą dieną. Lengvas ir gaivus užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Tik turiu vieną pastebėjimą - gamindama kitą kartą (o  gaminsiu būtinai!) įdėsiu šiek tiek želatinos, kad  sūrio įdaras išlaikytų tvirtesnę formą.
   




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą