Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. kovo 26 d., pirmadienis

Nele Neuhaus Moteris, kurios nekentė


Oficialus pristatymas. Nele Neuhaus Moteris, kurios nekentė (Eine Unbeliebte Frau), leidykla Alma littera, 2017 m., iš vokiečių k. vertė Danutė Angelina Šaduikienė , 336 p.

  Cornelia Löwenberg gimė 1967 m. birželio  20 d. Miunsteryje (Vokietija), ištekėjusi  už Harald Neuhaus pakeitė pavardę į Neuhaus. Šia pavarde mes ją pažįstame kaip vieną populiariausių detektyvinio žanro rašytojų visame pasaulyje. Jos knygos išleistos daugiau nei 20 šalių, vien gimtojoje rašytojos šalyje parduota daugiau kaip 3 milijonai egzempliorių. Neuhaus knygos išverstos daugiau nei į penkiolika kalbų. Garsiausias rašytojos kūrinys „Snieguolė turi mirti“ sulaukė didžiulės sėkmės. Lietuvos skaitytojai taip pat yra susipažinę  su knyga „Piktas vilkas“. Kai šių laikų detektyvo žanro konkurencija yra be galo didelė Nele sugeba būti viena žinomiausių savo srovės atstovių. Jos kriminaliniai romanai, kurių pagrindiniai veikėjai – detektyvų pora Oliveris fon Bodenšteinas ir Pija Kirchhof – skaitomiausi ne tik Vokietijoje. 

Vieną rugpjūčio sekmadienio rytą vynuogyne sodininkas randa vyriausiojo prokuroro lavoną. Dėl to, kad žmogus nusižudė pats, abejonių nekyla: ekspertai nustatė, kad jis nusišovė apžiojęs medžioklinio šautuvo vamzdį.
Po valandos apžvalgos bokšto papėdėje randama negyva jauna moteris Izabelė Kerstner. Iškviečiami detektyvai Pija Kirchhof ir Oliveris fon Bodenšteinas. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad moteris nušoko pati, kriminalistai įtaria, jog tai labai gerai apgalvota žmogžudystė. Įtarimus kursto nerastas vienas moters batelis ir tai, kad prieš įvykį ji degalinėje prisipylė pilną baką degalų.
Apsilankę prašmatnioje dvaro jojykloje tyrėjai sužino, kad čia daug kas nemėgo Izabelės Kerstner, jaunos gražios veterinaro žmonos, įžūliai apgaudinėjusios savo vyrą ir bjaurios intrigantės. Žmonių, galėjusių ją nužudyti, tarp jos pažįstamų netrūko. Be to, iš pikantiško vaizdo įrašo paaiškėja, kad Izabelė artimai bendravo su nusižudžiusiu vyriausiuoju prokuroru. Tyrėjams tenka narplioti sudėtingas nusikaltimo peripetijas, o nužudymo motyvų, kaip ir įtariamųjų, kiekvieną dieną vis daugėja...
  Mano nuomonė. Lengvas detektyvas, taip galėčiau apibūdinti knygą. Ne toks purvinas, juodas, kaip pastaruoju metu išpopuliarėję  skandinaviški detektyvai (prisipažinsiu, man jie taip pat labai patinka). Įvykiai seka įvykius, daug vardų (net sunku visus atsiminti ir reikia gerai pamiklinti atmintį, kad prisimintum, kas vienas ar kitas veikėjas), tačiau šio detektyvo esmė ne lavonų skaičius, ar įmantrus nužudymo būdas, o žmogiškos aistros - gobšumas, pavydas, kerštas - privedusios prie nusikaltimo. Perskaičiau per du vakarus - Nele Neuhaus rašymo stilius grakštus, lengvas, nesupainiotas. Tačiau jei lyginti šią knygą su kitais jos kūriniais (išverstais į lietuvių kalbą), tenka pripažinti, ji prasčiausia.
Įvertinimas. 2  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą