Jau daugiau kaip 15 metų šios salotos puikuojasi ant mūsų Kalėdinio stalo ir, nepatikėsite, dar niekam nepabodo - gal todėl, kad retai gaminame, o gal todėl, kad labai skanios.
Pabandykite pasigaminti ir jūs. Tai visiškai paprasta.
Reikės:
2 indelių tuno aliejuje;
2 stiklinių biriai virtų ryžių;
pusės stiklinės kapotų graikiškų riešutų;
mažas indelis mėgstamo majonezo (200-250 g);
žalių petražolių;
agurko;
druskos, pipirų.
Gaminame:
Tuną išimti iš indelio, nusunkti, susmulkinti šakute ir sumaišyti su virtais ryžiais, riešutais bei smulkintomis petražolėmis. Sumaišyti su majonezu. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir valandai padėti į šaldytuvą. Tiekiant į stalą - lėkštės dugną iškloti žalio agurko griežinėliais, ant kurių išdėti paruoštas tuno salotas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą