Skanėstai turi būti skanūs ir sveiki - štai tokiu šūkiu dabar vadovaujuosi, kuomet kyla noras pasmaližiauti. Vieną tokių skanėstų siūlau ir jums pasigaminti.
Reikės 2 apelsinų, 500 g cukraus, 300 ml vandens, 100 g juodojo šokolado,
Apelsinus reikia labai gerai nuplauti (nutrinti kempinėle su soda ir nuplauti po tekančiu vandeniu), supjaustyti griežinėliais.
Vandenį užvirti, supilti cukrų ir maišyti kol cukrus visiškai ištirps.
Sumesti apelsinų griežnėlius bei pavirti ant nedidelės ugnies 20-30 min.
Kai apelsino žievelė taps skaidri, apelsinus ištraukti ir, nusausinus, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Orkaitę įkaitinti iki150 laipsnių ir įdėti skardą su apelsinų žievelėmis. Džiovinti šiek tiek pravėrus orkaitės dureles apie 15 min, vėliau temperatūrą sumažinti iki 100 laipsnių ir dar džiovinti 20-30 min
Šokoladą suberti į dubenėlį, kurį įstatyti į verdančio vandens puodą, ir maišyti, kol šokoladas ištirps.
Imti po vieną apelsino griežinėlį ir pusę jo panerti į karštą šokoladą. Šokoladuotus apelsinus sudėti ant kepimo popieriaus ir palikti džiūti šaltoje patalpoje.
Po valandėlės galite ragauti, vaišinti svečius arba gražiai įpakuoti ir dovanoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą