Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2025 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

NEKEPTI SŪRIO PYRAGĖLIAI (PISTACIJŲ IR BISCOFF SKONIO)

    Užsimaniau gaminti ne didelį sūrio pyragą, o kelių skonių mini sūrio pyragėlius. O noras kilo iš to, kad naudojant tuos pačius pagrindinius produktus ir tik keičiant priedus, galima pasigaminti įvairių skonių pyragėlių. Su ta mintimi susiradau keksiukų skardą ir pradėjau burti.



 Pagrindiniai produktai:

1 pakelis sausainių ,,Gaidelis 7 grūdai"
1/2 pakelio ,,Boscoff" sausainių
2-3 v. š. cukraus pudros
150-180 g sviesto sviesto
200 g grietinėlės sūrio (pvz. Philadelphia)
250 g maskarponės sūrio
200 g plakamosios grietinėlės (35 proc.) 





Pistacijų skonio pyragėliams papildomai reikia:
  • 200 g pistacijų kremo
  • 50 g gliaudytų pistacijų 
Biscoff skonio pyragėliams papildomai reikia:
  • 200 g Biscoff kremo

Pagrindas. Su trintuvo (blenderio) pagalba atskirai sutryniau ,,Gaidelio" sausainius ir Biscoff sausainius. Į Biscoff sausainių trupinius įbėriau kelias saujas ,,Gaidelio" sausainių trupinių (galima ir nedėti ,,Gaidelio" sausainių, o imti didesnį kiekį Biscoff sausainių, pvz. 3/4 pakelio, bet man  šis variantas per saldus). Daugmaž abiejuose induose trupinių turi būti po lygiai. Į ,,Gaidelio" trupinių masę dar įbėriau dalį smulkiai sukapotų pistacijų.

 Išlydžiau sviestą ir užpyliau ant trupinių. Gerai išmaišiau. Trupiniai turi būti šlapio smėlio konsistencijos. Į kiekvieną keksiukų skardos duobelę įdėjau po gerą šaukštą trupinių. Pusę skardos užpildžiau Biscoff trupiniais, kitą pusę - ,,Gaidelio" trupiniais. Stiklinės pagalba trupinius gerai įspaudžiau į skardą. Kol gaminau sūrio masę, skardą su trupinių pagrindu įdėjau į šaldytuvą.

Sūrio masė. Dideliame dubenyje išplakiau sūrius iki vientisos masės. Kitame dubenyje išplakiau grietinėlę su cukraus pudra iki standžių smailių. Plaktą grietinėlę sudėjau į sūrio masę ir švelniai išmaišiau iki vientisos konsistencijos. Tada sūrio masę padalinau į dvi vienodas dalis. Į vieną dalį įdėjau 100 g pistacijų kremo ir gerai išmaišiau, į kitą dalį įdėjau 100 g  Biscoff kremo ir gerai išmaišiau.

Pyragėlių surinkimas. Iš šaldytuvo ištraukiau keksiukų formą ir ant sausainių pagrindo sudėjau sūrio masę, kol pilnai užsipildė keksiukų formos. Ant ,,Gaidelio" ir pistacijų pagrindo dėjau sūrio masę su pistacijų kremu, ant Biscoff sausainių pagrindo dėjau sūrio masę su Biscoff kremu. Užpildytą formą kelioms valandoms padėjau į šaldiklį.

Viršutinis sluoksnis ir papuošimas. Kai sūrio kremas sustingo, pyragėlius išėmiau iš formelių. Mikrobangų krosnelėje pašildžiau likusius pistacijų kremą ir Biscoff kremą. Kiekvieno pyragėlio viršų padengiau atitinkamo skonio kremu. Pistacijų pyragėlius dar apibarsčiau susmulkintom pistacijom, o Biscoff skonio - sausainių trupiniais. Jau pagamintus ir papuoštus pyragėlius vėl gražinau į šaldiklį (kuriame, beje, pyragėlius galima laikyti iki 3 mėn.) ir ištraukiau tik kitos dienos ryte. Kol tvarkiausi, pyragėliai atšilo ir puikiai tiko su puodeliu rytinės kavos. 

Pastebėjimai. 1. Pyragėlių kiekis priklauso nuo formelių dydžio. Iš pateikto sūrio masės kiekio man pavyko suformuoti 16 pyragėlių, po aštuonis kiekvieno skonio. 

2. Kadangi pyragėlius formavau tiesiai į metalines keksiukų formas, tai juos išimti sekėsi sunkiai, peiliu teko apibrėžti kiekvieną pyragėlį, kol pavyko ištraukti. Patogiau būtų, jei formelės būtų atsegamos, tokios, kaip torto formos. Kitą kartą bandysiu kiekvieną pyragėlį surinkinėti į formeles įdėjusi kepimo juostą arba popierines formeles.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą