Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Interpretacija Pasta alla Siciliana tema

   Kalambūras. Nusipirkau lietuviškų ,,Gintariniai" makaronų vamzdelių (it. Penne) ir sugalvojau pasidaryti Sicilietišką patiekalą - Pasta alla Siciliana :)
   Interpretacijai temą pasiūlė ,,Baking Secret" tinklaraštis.

   Tai va, reikės:
   400 g. makaronų vamzdelių (it. penne);
   1 didelio svogūno;
   3 skiltelių česnako;
   0,5 stiklainio pomidorų padažo (aš naudojau Daumantų ,,Kinišką");
   2-3 pomidorų;
  Mozzarella (naudojau Rokiškio  pieninės sūrį);
   2 saujas tarkuoto parmezano (naudojau ,,Džiugo" sūrį);
  Druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (man patinka KOTANYI Provanso žolelės arba Itališkos žolelės);
   Aliejaus.
 
   Gaminam:
      Baklažaną supjaustom nedideliais kubeliais, apšlakstome aliejumi, padruskiname. Viską sumaišome rankomis ir paliekame pastovėti. Puode užkaičiame pasūdytą vandenį ir išverdame makaronus (tik nepervirkite!). Supjaustome svogūną ir pakepiname aliejuje, tada suverčiame baklažaną, šiek tiek pasūdome, užberiame pipiriukų ir toliau kepame. Baklažanui apkepus suverčiame nusausintus makaronus, supilame pomidorų padažą bei supjaustytus pomidorų gabaliukus, suberiame tarkuotą parmezano sūrį ir prieskoninių žolelių, išspaudžiame česnaką  bei viską gerai išmaišę, patroškiname 2-3 minutes. Pabaigoje įmaišome supjaustytą mozzarella, dar patroškiname pora minučių ir ragaujame. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą