Kai virtuvės spintelėse nerasta jokių ypatingų ingredientų, o norisi kažko saldaus ir nesveiko, siūlau išsikepti morkų pyragą. Jis patenkino mano didžiausius lūkesčius: saldu, gardu ir net sveika, juk morkos! Visus pyragui reikalingus produktus tikrai rasite savo virtuvėje;
1 stiklinė miltų;
3/4 stilinės cukraus;
1 stiklinė morkų, sutarkuotų smulkia tarka;
1/2 stiklinė aliejaus;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1/2 a. š. cinamono ir 1/2 a. š. tarkuoto muskato riešuto;
sauja razinų ir riešutų (nebūtina).
Pyrago gaminimas taip pat nesukelia vargo:
Kiaušinius kartu su cukrumi išplakame iki baltų putų. Atsargiai maišydami supilame tarkuotas morkas ir aliejų, suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įmaišome razinas ir smulkintus riešutus. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Pyragą atvėsiname, išimame iš kepimo skardos, apibarstome cukraus pudra ir skanaujame užsigerdami gaivia mėtų arbata.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą