Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. sausio 14 d., antradienis

Sandra Brown Prancūziškas šilkas


   Viršelis. Sandra Brown. Prancūziškas šilkas (French Silk), leidykla Alma littera, 2012 m., iš anglų kalbos vertė Džilda Jansonaitė, 464 puslapiai.                                                             Autorė. Sandra Brown gimė 1948 metais, Teksase, baigė Teksaso ir Oklahomos universitetus.  1968 m. ištekėjo už televizijos laidų vedėjo ir dokumentinių filmų kūrėjo Michael Brown. Po vedybų dirbo kaip televizijoje kaip orų pranešėja, vėliau - kanalo žurnaliste, taip pat rašė straipsnius žurnalui PM Magazine. Sandra Brown pradėjo rašyti 1981 metais. Dabar ji daugiau nei šešiasdešimties romanų autorė, iš kurių 50 yra New York Times bestseleriai. 1994 m. pagal jos romaną French Silk pastatytas filmas.
     Trumpai. Paslaptinga gražuolė Klerė Loran daug ir sunkiai dirbo, kol jos išskirtinio apatinio trikotažo bendrovė „Prancūziškas šilkas“ išgarsėjo. Tačiau moters džiaugsmą temdo nuolatiniai fanatiško televizijos pamokslininko Džeksono Vaildo, paskelbusio karą pornografijai, išpuoliai. Kai Džeksonas Vaildas nužudomas, Klerė tampa pagrindine įtariamąja. Ji gali prarasti viską – net gyvybę. Padėtį dar labiau komplikuoja jos elgesys per tyrimą.
   Vis dėlto net matydamas, kad Klerė atkakliai meluoja ir save klampina, prokuroro pavaduotojas Robertas Kasidis nejučia pasiduoda šios nuostabios moters pasaulio kerams ir nusprendžia žūtbūt ją išgelbėti. Bet nei Kasidžio atsidavimas, nei Klerės tikinimai, kad ne ji nužudė visiems įgrisusį pamokslininką, jos negelbsti. Lieka vienintelis kelias – atskleisti sukrečiančią tiesą, kurią Klerė buvo prisiekusi nusinešti į kapą...
    Intriga ir erotika pulsuojanti knyga. Skaitosi smagiai, greitai, nenuobodžiai...Pasimiršta taip pat greit, kaip ir kitos šios autorės knygos. Gal ir gerai, nes kai norėsis lengvai erotiško detektyvo, bus galima vėl iš naujo paskaitinėti :)
     Įvertinimas. 3/5.    
      






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą