Šis burnoje tirpstantis, citrina ir šokoladu kvepiantis keksas jau po pirmo kąsnio tapo mūsų numylėtiniu. Jis praskaidrina nuotaiką, skatina bendrauti ir dalintis pozityvu. Jis suteikia malonumo gomuriui, sustabdo žavią akimirką ir leidžia ja pasimėgauti su artimais žmonėmis. Jūs privalote paragauti šio šokoladinio stebuklo :)
Produktai:
250 g kambario temperatūros sviesto arba margarino,
400-500 g cukraus (priklauso, kaip saldžiai mėgstate),
5 kiaušiniai,
400 g miltų,
6 kupini v. š. kakavos miltelių,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 stiklinė pieno,
žiupsnelis druskos,
100 g kepinių (juodo) šokolado,
1 citrina.
Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės. Išplaktus kiaušinius nenustojant trinti supilti į sviesto ir cukraus masę. Ten pat suberti nutarkuotą citrinos žievelę ir išspausti citrinos sultis. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais, kepimo milteliais bei druska. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į sviesto/cukraus masę įmaišyti miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais. Susmulkintą šokoladą apvolioti miltuose ir taip pat įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į kekso formą ir kepti apie 60-80 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių (aš po kokių 40 min. kepimo, kai keksas jau būna iškilęs, temperatūrą sumažinu iki 170 laipsnių). Iškepęs keksas būna gražiai išsikėlęs, viršus sutrūkęs ir apskrudęs. Nebandykite kekso iš karto krapštyti iš formos, palikite praaušti, tuomet jis gražiai išsiims ir bus ne tik skanus, bet ir labai gražus. O jei dar apibarstysite cukraus pudra, bus TOBULAS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą