Jau seniai norėjau išbandyti pasigaminti skrebutį su be lukšto virtu kiaušiniu, tačiau šį sumanymą vis atidėdavau dėl sudėtingo gaminimo būdo. Bet štai - ryžausi ir, pasirodo, jog tai visai paprasta. Tiesa, gal virto kiaušinio forma nesigavo ideali (yra kur tobulėti), tačiau skonis buvo puikus, todėl mielai dalinuosi receptu.
Olandiškam (Hollandaise) padažui reikės:
40 g sviesto
1 didelio kiaušinio trynio
1 a. š. vandens
citrinos sulčių arba citrinos rūgšties, skiestos lašeliu vandens
druskos
Skrebučiams su Benedikto kiaušiniais reikės:
2 kiaušinių
2 baltos duonos riekelių
1/2 prinokusio avokado
Olandiškas padažas
Benedikto kiaušiniai
Skrebučių ruošimas.
40 g sviesto
1 didelio kiaušinio trynio
1 a. š. vandens
citrinos sulčių arba citrinos rūgšties, skiestos lašeliu vandens
druskos
Skrebučiams su Benedikto kiaušiniais reikės:
2 kiaušinių
2 baltos duonos riekelių
1/2 prinokusio avokado
Olandiškas padažas
Pirmiausia ant silpnos ugnies išlydžiau sviestą, tada į švarų aukštesnį dubenėlį įmušiau 1 kiaušinio trynį ir įpyliau 1 a. š. vandens. Blenderiu pradėjau plakti kiaušinio trynį, o plakant po truputį, atsargiai pyliau išlydytą sviestą, kol viskas susijungė ir įgavo šviesiai gelsvą, tirštoką masę. Tada ,,iš akies" įpyliau citrinos rūgšties (neabejotinai, geriau citrinos sultys, bet aš jos šiuokart neturėjau) ir įbėriau druskos. Padažas turi būti maloniai rūgštus, todėl pilant sultis ar beriant druską reikia nuolat ragauti, kad nebūtų per rūgštu ar per sūru. Pagaminto padažo dubenėlį įdėjau į puodą su šiltu vandeniu, kad neatšaltų, kol gaminsiu kiaušinius.
Benedikto kiaušiniai
Paėmiau 3 litrų talpos puodą, pripyliau 1/3 vandens ir pastačiau virti. Kol vanduo virė, kiekvieną kiaušinį įmušiau į atskirą sietelį ir pastačiau į dubenėlius nusivarvėti. Vandeniui užvirus nustačiau silpniausią ugnį, tada su šaukštu išsukau vandenį ir supyliau vieną kiaušinį. Kai kiaušinio baltymas sutvirtėjo, pradėjo baltuoti (bet neišvirė), vėl išsukau vandenį ir supyliau antrą kiaušinį. Kiaušinius viriau 4 min., trynys buvo vidutiniškai skystas, kaip man ir patinka.
Baltos duonos riekeles pakepinau skrudintuvėje, ant jų uždėjau avokado skilteles, ant jų - po kiaušinį, kuriuos apipyliau dar šiltu olandišku padažu (jei padažas atšalo, būtina jį pašildyti, antraip nebus skanu), užbėriau pipiriukų ir pateikiau ragautojams. Tiesa, kiaušinio forma nebuvo ideali (sako, turi būti lašo formos) bet mano šeimynai tiko, net pagyrų sulaukiau.
Skrebučių paskaninimai.
Skrebučius su Benedikto kiaušiniais galima skaninti sūdytos lašišos gabalėliais arba keptos šoninės juostelėmis arba plėšyta kiauliena ar kitais ingredientais. Mano pasirinkimas buvo pats paprasčiausias, be jokių pašalinių ingredientų, tik avokadas ir kiaušinis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą