Vyniotiniui:
400 g špinatų;
4 kiaušiniai;
1 v. š. krakmolo;
50 g grietinės;
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų.
Įdarui:
300 g grietinėlės sūrio (pvz. Philadelphia);
150 g plonai pjaustytų
šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.
O gaminau štai taip:
Špinatus sudėjau į verdantį pasūdytą vandenį ir apviriau apie 2 min. Supyliau į kiaurasamtį, apliejau šaltu vandeniu ir palikau nusivarvėti. Dubenyje išplakiau kiaušinius ir grietinę, pagardinau druska ir pipirais. Sudėjau nusausintus špinatus ir krakmolą. Viską išplakiau elektriniu trintuvu.
Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių. Kepimo skardą užklojau kepimo popieriumi, kurį apšlaksčiau aliejumi. Supyliau kiaušinių plakinį ir paskirsčiau jį plonu sluoksniu po visą skardą. Kepiau apie 20 min. Iškepusį vyniotinio pagrindą palikau atvėsti ir tik tuomet nuėmiau kepimo popierių.
Paplotį aptepiau grietinėlės sūriu ir plonai užklojau lašišos juostelėmis. Tada atsargiai susukau į ritinį, suvyniojau į maistinę plėvelę ir 2 valandoms padėjau į šaldytuvą. Tada vyniotinį supjausčiau griežinėliais ir padėjau ant vaišių stalo. Ragaukime!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą