Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. sausio 4 d., šeštadienis

Anna Ekberg Paslaptingoji moteris

 
Viršelis:  Anna Ekberg Paslaptingoji moteris (Den hemmelige kvinde), leidykla Alma littera, Vilnius, 2017 m., iš danų kalbos vertė Dalius Norkūnas, 384 psl.
Apie autorius. Po Annos Ekberg slapyvardžiu slepiasi du garsūs Danijos rašytojai Anders Rønnow Klarlund ir Jacob Weinreich. 

 Apie knygą.
  Luizė kartu su draugu Joachimu laimingai gyvena nuošalioje Danijos saloje. Jau keleri metai ji yra kavinės savininkė. Vieną rytą į kavinės duris pasibeldžia Edmundas Sioderbergas ir ima tvirtinti esąs Luizės vyras. Pateikiami įrodymai, kad Luizė iš tiesų yra prieš trejus metus dingusi jo žmona Helenė, turtingos Sioderbergų laivybos kompanijos paveldėtoja ir dviejų vaikų motina.
Helenė priversta grįžti į savo ankstesnę šeimą ir palikti mylimąjį Joachimą. Tačiau kodėl ji nieko neprisimena? Moteris desperatiškai bando ieškoti atsakymų, kas atsitiko tą vakarą, kai ji dingo. Kodėl ji prarado atmintį? Helenės neapleidžia nuojauta, kad nuo jos slepiama kažkas siaubingo.
Joachimas taip pat nelinkęs susitaikyti su mylimos moters praradimu. Jam kyla klausimas: jei Luizė yra Helenė, tuomet kas nutiko tikrajai Luizei? Vyras įsitikinęs, kad sužinojęs tiesą susigrąžins mylimąją..
  Mano nuomonė. Paėmusi į rankas šią knygą pirmiausia atkreipiau dėmesį į tai, kad tai danų detektyvas. Anksčiau lyg ir neteko susidurti su šios šalies detektyvų rašytojais. Tapo įdomu.
   Siužetas nėra įmantrus: turtinga paveldėtoja praradusi atmintį bando išsiaiškinti, kas nutiko ir kodėl. Knyga tarsi suskaidyta į 2 paralelinius pasakojimus. Viename jų savo šeimos paslaptis narplioja Helenė (knygos pagrindinė veikėja), kitame – Johanesas (Helenės mylimasis iš naujo gyvenimo) bando įrodyti Helenės nekaltumą ir visai atsitiktinai išnarplioja moterų prievartos tinklą.
Knyga įdomi savo turiniu, lengva skaityti, daug tiesioginės kalbos, nesukuria slegiančios nuotaikos, nors pasakojamos istorijos gana šiurpios.
   Nėra viskas taip tobula. Kartais siužeto įmantrybės kelia šypseną, pvz., kaip Helenė tualete, įkišusi galvą į klozetą, dažosi plaukus ir trenkasi galvą. Čia tik vyrai galėjo taip sugalvoti. Įdomu, ar autoriai bandė tai daryti? 
   Tačiau visumoje visai neblogas detektyvas. Skaitykite. 
  Įvertinimas: 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą