Niekada nieko negaminau su ryžių makaronais, tačiau visad norėjau. Štai ir pabandžiau. Pasirodo labai skanu ir visiškai paprasta :) Receptą pasufleravo www.butfirst-food.com

Reikės:
180 g ryžių makaronų;
20-25 šaldytų arba šviežių krevečių;
nedidelė cukinija;
raudona saldžioji paprika;
10 pievagrybių;
1/2 skardinės kokosų pieno;
2 a. š. tarkuoto imbiero;
2 a. š. kario miltelių;
1/2 a. š. čili pipirų miltelių;
2-3 česnako skiltelių;
1 laimo/citrinos sulčių;
1 v. š. tarkuotos laimo/citrinos žievelės;
šlakelio aliejaus;
žiupsnelio druskos.
Gaminame:
- Makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 minutes, perskalaujame šaltu vandeniu ir padedame į šalį.
- Dubenėlyje krevetes sumaišome su aliejumi, pusės laimo/citrinos sultimis, druska, 1 a. š. imbiero bei čili milteliais. Paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.
- Papriką supjaustome plonomis juostelėmis, papriką – nedideliais kubeliais.
- Į įkaitintą keptuvę beriame pasimarinavusias krevetes, likusį imbierą, smulkiai kapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepame 4-5 min. Toliau dedame paprikas bei cukiniją. Pakepame dar 3-4 minutes. daržovės turi būti traškios, neperkepusios.
- Ant daržovių pilame kokosų pieną, dedame kario miltelius. Palaukiame kelias minutes, kol kokosų pienas įkais, tada į keptuvę sudedame ryžių makaronus. Viską gerai išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pakepti.
- Patiekalas paruoštas. Kviečiame išalkusiuosius (jo užteks 4 asmenims pavalgyti), daliname porcijomis ir ragaujame. Aš dar užbėriau saują kepintų riešutų ir apšlaksčiau laimo sultimis. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą