Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. lapkričio 27 d., trečiadienis

Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu

  Niekada nieko negaminau su ryžių makaronais, tačiau visad norėjau. Štai ir pabandžiau. Pasirodo labai skanu ir visiškai paprasta :) Receptą pasufleravo www.butfirst-food.com
 
Reikės:
180 g ryžių makaronų;
20-25 šaldytų arba šviežių krevečių;
nedidelė cukinija;
raudona saldžioji paprika;
10 pievagrybių;
1/2 skardinės kokosų pieno;
2 a. š. tarkuoto imbiero;
2 a. š. kario miltelių;
1/2 a. š. čili pipirų miltelių;
2-3 česnako skiltelių;
1 laimo/citrinos sulčių;
1 v. š. tarkuotos laimo/citrinos žievelės;
šlakelio aliejaus;
žiupsnelio druskos.

Gaminame:
  1. Makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 minutes, perskalaujame šaltu vandeniu ir padedame į šalį.
  2. Dubenėlyje krevetes sumaišome su aliejumi, pusės laimo/citrinos sultimis, druska, 1 a. š. imbiero bei čili milteliais. Paliekame 10-15 min. pasimarinuoti.
  3.  Papriką supjaustome plonomis juostelėmis, papriką – nedideliais kubeliais.
  4. Į įkaitintą keptuvę beriame pasimarinavusias krevetes, likusį imbierą, smulkiai kapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepame 4-5 min. Toliau dedame paprikas bei cukiniją. Pakepame dar 3-4 minutes. daržovės turi būti traškios, neperkepusios.
  5. Ant daržovių pilame kokosų pieną, dedame kario miltelius. Palaukiame kelias minutes, kol kokosų pienas įkais, tada į keptuvę sudedame ryžių makaronus. Viską gerai išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pakepti.
  6. Patiekalas paruoštas.  Kviečiame išalkusiuosius (jo užteks 4 asmenims pavalgyti), daliname porcijomis ir ragaujame. Aš dar užbėriau saują kepintų riešutų ir apšlaksčiau laimo sultimis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą