Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Moliūgų tyrė. Kaip ją gaminti

   Šį savaitgalį ėmiausi nelabai kūrybingo, tačiau labai reikalingo darbo – gaminau moliūgų tyrę, kurią kaip pagrindą naudosiu ne vienam patiekalui: https://sniegena.blogspot.com/2015/11/paprastasis-moliugu-keksas.html arba https://sniegena.blogspot.com/2014/11/zirniu-ir-moliugo-sriuba.html.

Reikės MOLIŪGO !


Gaminu: Supjaustau moliūgą 10-15 cm. gabalėliais, sudedu į skardą ir pašaunu 1 val. į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Suminkštėjusius moliūgo gabalus ištraukiu iš orkaitės ir palieku ataušti. Tada nulupu luobą, o minkštimą sutrinu trintuve.

 Viskas. Tyrę supilstau į indus ir dedu į šaldiklį. Ją naudosiu visus metus iki kito derliaus. Nieko sudėtinga, tačiau ne vienas šeimininkė klausė, o kaip tą tyrę pasidaryti? Tai va, prašom, gaminkite, nes moliūgas nuostabi daržovė, kurią galima naudoti daugelyje receptų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą