Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. spalio 13 d., sekmadienis

Trinta kale kopūstų sriuba

   Ruduo ne tik grybų, bet ir kopūstų metas. Parduotuvėje tik už 1 Eur nusipirkau pusę kilogramo kale kopūstų. Kopūstų, vadinamų ,,vegetarų jautiena“, „žalumynų karaliumi“ bei „maistinių medžiagų bomba“. Šiuose kopūstuose gausu geležies, vitamino K, antioksidantų, vitamino A, vitamino C, jie pasižymi dideliu kalcio kiekiu, puikus detoksikuojantis produktas. Žodžiu, jiems skiriamos didžiausios liaupsės, kurios įkvepia gaminti, ragauti ir semtis energijos artėjančiai žiemai. Šiandien viriau sriubą, kurios receptą radau ,,Savaitės" žurnale.


Reikia:
300 g kale kopūstų;
1 a. š. juodgrūdės sėklų;
2 morkos;
400 g šaldytų (arba žalių) žirnelių;
1 svogūnas,
2-3 skiltelės česnako;
1 v. š. tarkuoto imbiero;
1 a. š. cukraus;
druskos, pipirų, aliejaus;
1,2 l vandens;
laimas.

  Kopūstus nuplauname ir supjaustome arba suplėšome, pašalindami lapkočius ir kietas gyslas. Sudedame į dubenį, apiberiame druska ir maigome rankomis, kol lapeliai suminkštėja. Kol kas paliekame juos stovėti.
  Sutarkuojame imbierą, stambia tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną ir česnako skilteles.
   Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir pakepiname juodgrūdės sėklas, suberiame svogūnus, česnaką, morkas – pakepiname kokias 5 min.
   Į puodą supilame vandenį ir užverdame. Suberiame žirnelius bei keptas daržoves. Pagal skonį pagardiname druska, pipirais, suberiame cukrų ir verdame apie 10 min. Tada sudedame kale kopūstus (nepamirškite, jie šiek tek pasiūdyti) ir verdame dar kokias 7 min. Nukeliame nuo ugnies, paliekame šiek tiek atvėsti ir tada sutriname elektrine trintuve.
   Dabar jau pilame į lėkštes (sriuba turi būti karšta!), išspaudžiame kelis lašus laimo sulčių (jei mėgstate, galite pagardinti šaukštu takuoto parmezano) ir ragaujame, užsikąsdami šiltu skrebučiu.
   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą