Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Salotos su neskaldytais kviečiais





    Labai sveikos ir gardžios salotos, kurių receptą savo reklaminiame lankstinuke patalpino Rimi. Nežinau, kodėl būtent jas nutariau gaminti, gal pavadinimas patiko: ,,Sveikuolių salotos". O kas gi nenori būti sveikas ir gražus? Jei tam pakanka tik salotų - pirmyn, gaminame!


Reikia:
150 g neskaldytų kviečių (tinka ir parduotuvėse parduodami daiginti kviečiai);
8 vynuoginių pomidorų (apie 200 g);
80 g mozzarella sūrio;
60 g poro;
30 g konservuotų kaparėlių;
2 mažų cukinijų (apie 300 g);
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame:
Kviečius nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame 12 valandų. Išbrinkę kviečiai turi būti minkšti, nes jų nevirsime (kaip minėjau, galima pirkti daigintus kviečius - nereiks vargti). Pomidorus perpjauname į keturias dalis, mozzarella sūrį ir cukiniją supjaustome kubeliais. Susmulkiname porą. Visą gėrį suberiame į dubenį, įmetame kaparėlius, supilame aliejų, pagardiname druska bei pipirais ir viską gerai išmaišome. Ragaujame. Man buvo labai skanu!

   Svarbu. viso gaunasi apie 840 g salotų, kurių kaloringumas sudaro 1000 kcal, tad 100 g salotų yra apie 120 kcal. Manau, jas drąsiai gali skanauti ir besirūpinantys savo kūno linijomis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą