Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. spalio 19 d., ketvirtadienis

Romain Sardou Panelė Fransina

Vienas sakinys. ,,Paviešintas kerštas - jau nebe kerštas. Tai tėra keršto šešėlis." 246 p.
Žanras. Keršto romanas istorinių įvykių fone.
Viršelis. Romain Sardou Panelė Fransina (Fraulen France), Alma littera, 2016 m., iš prancūzų kalbos vertė Tomas Taškauskas, 280 p.
Apie autorių. Romain Sardou gimė 1974 m. sausio 6 d. Boulogne-Billancourt, Prancūzija. Jis yra žinomo dainininko ir dainų autorius Michel Sardou sūnus. jaunystėje domėjosi muzika, vėliau aistrą muzikai pakeitė aistra rašymui. Kelis metus gyveno Los Andžele. Grįžęs į Prancūziją sėkmingai vedė,  susilaukė 3 vaikų (Aliénor, Gabriel & Victor-Scott). 2002 m. išleido pirmąją knygą.
Apie knygą. Prasidėjus Prancūzijos okupacijai, per Antrąjį pasaulinį karą, Paryžių užplūdę vokiečiai tampa tikraisiais miesto šeimininkais. Okupantai mėgaujasi visais gyvenimo malonumais, nevengdami užsukti ir į sostinės viešnamius. Prestižiniame „Sfinkso“ viešnamyje įsidarbina paslaptinga jauna gražuolė, atvykusi į sostinę iš provincijos. Dėl savo patrauklumo ir išskirtinio charakterio naujokė iškart tampa tikra sensacija, tačiau į savo guolį įsileidžia tik vermachto grietinėlės atstovus. Kokią paslaptį slepia ši išdidi ir ciniška gražuolė? Čia užsimezga pažintis tarp žaviosios prostitutės Fransinos ir vokiečių karininko Frydricho Grimo, įsukanti abu veikėjus į fatališką aistros ir keršto sūkurį.
  Nors pasirinko istorinio romano žanrą, pats rašytojas teigia norėjęs kalbėti ne apie Antrąjį pasaulinį karą, o apie universalią įskaudintos moters istoriją ir jos pastangas savo pačios jėgomis nugalėti nepalankiai susiklosčiusį likimą.
Mano nuomonė. Knygos pasakojimas nukelia į II Pasaulinio karo metus. Daug istorinės medžiagos apie šį laikotarpį pateikta tiek pačiame romano tekste, tiek išnašose. Deja, būtent tokia gausa faktų romaną daro sausu, atitraukia dėmesį nuo pagrindinės romano linijos - keistos keršto istorijos. Istorijos,  priverčiančios galvoti, kokia neapykanta turi glūdėti širdyje, kad galėtum 6 metus gyventi su žmogumi, kurio nekenti, apsimesti, kad jį myli, kęsti jo glamones, vien tam, kad įgyvendintum rafinuotą keršto planą. Istorija būtų įdomi, tačiau ganėtinai nuspėjama ir, kaip minėjau, perkrauta istoriniais faktais. Deja, intriguojantis knygos viršelis neatperka jos turinio.
Įvertinimas. 3/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą