Šių metų Kalėdų dovanėlės draugams buvo saldžiai pikantiškos. Viename žurnalo ,,Virtuvė" numeryje radau lengvai pagaminamų, bet labai neprastų saldainių receptą. Šiuo gėriu dalinuosi su jumis. Gaminkite, ragaukite, džiaukitės!
Produktai:
100 g mėlynojo pelėsio sūrio ,,Memel blue" (ar kokio kito šios rūšies sūrio);
100 g juodojo šokolado (naudojau 72 proc. kakavos turintį šokoladą ,,Pergalė");
2 v. š. kakavos.
Gaminame:
Sūrį ištraukiame iš šaldytuvo ir palaikome ne mažiau kaip 30 min. kambario temperatūroje. Smulkiai sutrupiname ir iš trupinių suvoliojame rutuliukus - man gavosi 18 vienetų. Šokoladą sulaužome gabalėliais. Užkaičiame puode vandenį, įstatome dubenį su šokoladu ir tirpdome atsargiai maišydami. Kai šokoladas ištirpsta, puodą nukeliame nuo viryklės. Sūrio rutuliukus dedame į karštą šokoladą ir voliojame, kol visas rutuliukas pasidengia šokoladu. Ištraukiame, dedame ant kepimo popieriaus ir laukiame, kol atšals. Tuomet apibarstome kakava ir dar porai valandų kišame į šaldytuvą.
Procedūros baigtos, triufeliai laukia jūsų įvertinimo ;)
Niam niam :) Buvo baisiai skanu. Nu tik mažoka :)
AtsakytiPanaikintiSuper paprastas būdas padaryti mielą staigmeną :) Jau išbandžiau ir patiko.
AtsakytiPanaikinti