Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. liepos 25 d., šeštadienis

Jojo Moyes Paskutinis mylimojo laiškas


paskutinislaiskas

Vienas sakinys. ,,Juk tam, kad mylėtum reikia drąsos?" (388 p.)

Žanras. Meilės romanas.

Viršelis. Jojo Moyes (tarti Džodžo MojesPaskutinis mylimojo laiškas (The last letter from your lover ), leidykla Jotema, 2014 m., iš anglų kalbos vertė Paulė Budraitė, 480 p.


Apie autorę. Britų rašytoja ir žurnalistė Jojo Moyes gimė 1969 m. Londone. jaunystėje būsima rašytoja išbandė daugybę profesijų. ji dirbo autobuso kontroliere, surinkinėjo Brailio tekstą akliesiems, rašė įvairias brošiūras paaugliams ir jaunimui. Mokėsi Londono universitete,  o 1992 m., laimėjusi britų dienraščio ,,The Independent" stipendiją, įstojo į aspirantūrą.Vėliau rašė straipsniu ,,The Independent", dirbo ,,Sunday Morning Post" korespondente Honkonge. 20002 m. pasiroddė jos pirmoji knyga ,,Priglaudžiantis lietus" (Sheltering rain). Rašytoja galėjo versti vien iš savo pajamų už parduotus tiražus, tačiau ji ir toliau dirbo žurnalistinį darbą. Dabar jau ,,The Daily Thelegraph" laikraštyje. Vėliau pasirodė eilė jos romanų: Užjūrio vaisiai (Foreign fruit, 2003), Povo imperija (The Peacock emporium, 2004), Nuotakų laivas (The ship of Bbides, 2005), Sidabrinė įlanka (Silver bay, 2007), Nakties muzika (Night music, 2008), Arklių dresiruotoja (The horse dancer, 2009), Paskutinis mylimojo laiškas (The last letter from your lover, 2012), Aš prieš tave (Me before you, 2012), Palikta mergina (The girl you left behind, 2012). Jojo Moyes yra viena iš nedaugelio autorių, kuriai du kartus pavyko laimėti Romantinių rašytojų asociacijos ,,Romantiškiausias metų romanas" kasmetinę premiją. Pirmą kartą ji buvo apdovanota 2004 m. už romaną ,,Užjūrio vaisiai", antrą kartą už romaną ,,Paskutinis mylimojo laiškas".  Dabartiniu metu Jojo Moyes kartu su vyru žurnalistu Charles Arthur ir trimis vaikais gyvena  kaime, Saffron Walden, Esekso grafystėje.

Apie knygą. Ligoninėje atgavusi sąmonę Dženiferė Stirling nieko neprisimena - nei tragiškos automobilio avarijos, per kurią ji ir susižalojo, nei savo vyro: moteris net nesuvokia, kas esanti. Dženiferė jaučiasi gyvenanti svetimą gyvenimą, kol netikėtai randa aistringą laišką, pasirašytą labai paprastai - B. Laiške prašoma palikti savo vyrą.
   Po kurio laiko tą patį paslaptingą laišką jauna žurnalistė Elė aptinka redakcijos archyvuose. Ji pameta galvą dėl perskaitytos istorijos ir viliasi, kad laiškas padės išgelbėti žlungančią karjerą.

Mano nuomonė. Romantiška meilės istorija su gera pabaiga - taip galiu apibūdinti šį romaną. Knygą visai netikėtai radau bibliotekoje tarp skaitomiausių.  Pastaruoju metu teko mayti daug gerų atsiliepimų apie šią autorę, todėl kilo natūralus noras pačiai paskaityti kokią nors jos knygą, Pasitaikė ši ir visai nesigailiu. Manu, tai puiki pažintis su autore, jos rašymo stiliumi bei žanru. Jei atvirai, tai aš tokių knygų vengiu. Per saldžios jos man. Tačiau ši - miela išimtis. Graži, subtili, puikiai papasakota romantiškos meilės istorija. Tegaliu tik pasidžiaugti, kad yra talentingų jaunų rašytojų puoselėjančių šį literatūros žanrą ir tempiančių jį už ausų iš lėkštų romanų liūno. Tikrai vertas dėmesio kūrinys. Dabar ieškosiu Jojo Moyes knygos ,,Aš prieš tave", ji, anot skaičiusių, pati geriausia rašytojos kūryboje, todėl aukščiausią įvertinimą pasilieku ateičiai.

Įvertinimas. 4/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą