Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. spalio 25 d., šeštadienis

Kalafiorų ir žirnelių užkepas

Ruduo atėjo ir į parduotuves :)
   Tik už 2.99 Lt nusipirkau dyyyyyydelį kalafiorą ir pietų patiekalas įgavo konkretumo.  Dar turėjau konservuotų žirnelių stiklainį (žali ar šaldyti žirneliai taip pat puikiai tiks), 200 gr fermentinio sūrio, indelį 12 proc. grietinės, druskos, pipirų, iš šaldiklio išsitraukiau žiupsnelį šaldytų petražolių. Štai ir visi ingredientai :)
   Kalafiorą sulaužaiu žiedynais ir 10 minučių pamerkiau į pasūdytą šaltą vandenį. Stambiai sutarkavau sūrį (naudojau ,,Rokiškio", bet su ,,Džiugu", manau, būtų dar skaniau). Kiaurasamtyje nusausinau pasūrėjusius kalafiorus ir sumečiau į kepimo indą, subėriau žirnelius, užbėriau didžiąją dalį sūrio ir viską nestipriai sumaišiau. Tuomet užpyliau grietinės ir pipirų bei druskos plakiniu o viršų apibėriau likusiu sūriu bei petražolėmis.  Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių. Pašoviau užkepą ir kepiau apie valandą.       
      Kai kalafiorai suminkštėjo, o sūrio plutelė gražiai paraudo užkepą ištraukiau iš orkaitės. Skoniui sutvirtinti sumaišiau lygiomis dalimis majonezą su pomidorų padažu ir užpyliau ant užkepo.
      Šeimyna sakė, kad skanu. Siūlau pasigaminti ir jums, gal patiks ;)  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą