Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2014 m. spalio 25 d., šeštadienis

Brokolių ir pelėsinio sūrio kišas

   Mano mėgstamiausia daržovė - brokolis. O brokolių pyragas su pelėsiniu sūriu - dievų maistas. Tiesa, seniau maniau, kad pyragas (ar jis saldus, ar sūrus) ir vadinasi pyragu. Dabar jau žinau - netiesa. Sūrus pyragas vadinasi kišas. Tai prancūzų išmonė.  Quiche - tai jie vadina sūrų pyragą su mėsos ar daržovių įdaru apipiltu kiaušinio, pieno ir sūrio plakiniu. Tebūnie, šiandien gaminsime brokolių ir pelėsinio sūrio KIŠĄ :)

   Tešlai  reikia:
50 gr ,,Džiugo" sūrio;
100 gr sviesto arba margarino (iš šaldytuvo);
1 kiaušinio;
200 gr miltų;
žiupsnelio druskos.
   Ant stalo į krūvelę supilame miltus, per burokinę tarką sutarkiuojame  sviestą, įmušame kiaušinį ir visa tai peiliu kapojame, kol pasidarys vientisa masė, tuomet suberiame sūrį ir padruskiname (labai nedaug) bei gerai išminkome. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 1 val į šaldytuvą.

   Įdarui reikia:
didelio brokolio;
100 gr pelėsinio sūrio (aš naudoju Vilkyškių pieninės ,,Memel blue");
2 kiaušinių;
150 gr grietinėlės arba pieno;
pipirų;
tarkuoto muskato riešuto;
druskos (nebūtina, jei nemėgstate sūriai).



Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo, iškočiojame ir ja išklojame pasirinktą kepimo indą. Ant tešlos sudedame susmulkintus šakelėmis brokolius, kubeliais supjaustytą pelėsinį sūrį. Kiaušinius išplakame su grietinėle/pienu, paskaniname pipirais ir muskatu (jei reikia - druska). Plakinį užpilame ant brokolių ir sūrio. Tešlos kraštus šiek tiek užlenkiame, kad plakinys neištekėtų. Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusę valan0dos, tuomet sumažiname karštį iki 170 laipsnių ir kepame dar apie 20 minučių.
   
Ragaujame. Mmmmmmmmm,  kaip sakiau, dievų maistas tas mano quiche :) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą