REIKIA:
2 kg moliūgo (gryno svorio);
0,5 kg saldžiųjų paprikų;
3 vnt. čili pipiriukų arba 3 a. š. čili miltelių;
1 v. š. druskos;
1/4 stiklinės aliejaus;
1 stiklinė cukraus;
0,5 litro pomidorų padažo;
100 ml baltojo vyno acto;
1 galvutė česnako.
GAMINAME:
Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome nedideliais gabaliukais ir, apipylę druska bei cukrumi, paliekame 4-6 valandoms pastovėti. Jei susidarė labai daug sunkos - dalį nupilame, tik jokiu būdu ne visą. Tada sudedame supjaustytas paprikas ir visus likusius ingredientus (išskyrus actą) bei verdame, kol moliūgas suminkštės. Bebaigiant virti supilame actą. Visą tą gėrį sutriname trintuve ir dar paverdame 10 min. Supilstome į norimo dydžio sterilizuotus stiklainiukus. Laikome vėsioje vietoje (nebūtinai šaldytuve).
Skanu su mėsos, ypač paukštienos, patiekalais, galima gardinti sriubas bei padažus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą