Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. kovo 30 d., pirmadienis

Kate Morton Paslapčių saugotoja


Viršelis. Kate Morton  Paslapčių saugotoja (The Secret Keeper), leidykla   , 2019 m.,  iš anglų kalbos vertė Elžbieta Filipavičiūtė, 480 psl.
Apie autorę. Australijoje gimusi Kate Morton – perkamiausių knygų sąrašų viršūnėse besipuikuojančių romanų autorė. Jos knygos 34 kalbomis išleistos daugiau nei 40 pasaulio šalių. Lietuvių kalba išleisti romanai „Rivertono dvaro paslaptis", „Užmirštas sodas", „Tolimos valandos", „Paslapčių saugotoja".
Sužinokite daugiau autorės tinklalapyje www.katemorton.com.
Apie knygą. 1961 metai. Kaitrią vasaros dieną, kai visa šeima savo fermoje Safolke mėgaujasi iškyla prie upelio, šešiolikmetė Lorelė, pasislėpusi namelyje medyje, svajoja apie jos laukiančią šviesią ateitį. Tačiau, nespėjus ateiti vakarui, ji taps sukrečiančio nusikaltimo, kuris daug ką pakeis, liudininke.
  2011 metai. Pripažinta aktorė Lorelė, persekiojama prisiminimų ir negalėdama pamiršti vieno kraupaus nutikimo, grįžta į tėvų namus ir ima dėlioti paslaptingą šeimos istoriją. Pasakojimą apie tris nepažįstamuosius iš labai skirtingų pasaulių – Dorotę, Vivjeną ir Džimį, kurie netyčia susitiko karo metais Londone ir kurių gyvenimai aistringai ir visiems laikams susipynė.
  „Paslapčių saugotoja" – romanas apie mįslingą žmogžudystę ir viską ištveriančią meilę.
Mano nuomonė. Pažintis su Kate Morton prasidėjo nuo romano ,,Rivertono dvaro paslaptis", kuris paliko labai neblogą įspūdį. ,,Paslapčių saugotoja" pasirodė silpnesnė. Knygos konstrukcija gana tradicinė: dukra aiškinasi motinos jaunystės paslaptis. Didžioji dalis veiksmo vyksta praeityje, pasitelkiant dokumentus ar motiną pažinojusių žmonių prisiminimus.  
   Daugiau kaip pusę knygos skaičiau žiovaudama, intriga atsirado tik gerokai įpusėjus romaną. Manau, kad tokio pobūdžio knygos (meilės-paslapčių-nuotykių) turėtų įtraukti nuo pirmo puslapio. Ši, deja, ne tokia. Tačiau tai, toli gražu, nėra prasčiausias variantas tarp daugybės šiuolaikinės rašliavos. Parašyta sklandžiai, tad skaityti lengva net tuos nuobodokus puslapius, kol, galų gale, pagauna azartas: o kaip ten bus toliau?  
Įvertinimas. 2 (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - puiki).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą