Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2019 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Kišas su ožkų sūriu ir figomis

   Ruduo. Į parduotuves jau atkeliavo prinokusios figos iš Italijos. Na, ne tokios skanios, kaip nuskintos nuo medžio kur nors Cinque Terre pakrantėje ar Alberobello miestelyje. Tačiau kepiniams jos tinka puikiai. O derinyje su pelėsiniu sūriu išsikepsime skaniausią kišą, kuriuo bus negėda ir svečius pavaišinti.


Pagrindui reikia:
200 g miltų;
90 g labai šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;
1 gerai išplaktas kiaušinis;
1 a. š. ledinio vandens
 Dideliame dubenyje (galima ir virtuviniame kombaine) sumaišome išsijotus miltus, druską, įdedame sviestą ir maišome, kol masė tampa trupiniais. Toliau maišydami supilame kiaušinio plakinį ir vandenį. dabar jau tešlą minkome rankomis, kol gauname vientisą masę. Suformuojame tešlos rutulį ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio  tešlą iškočiojame (turi gautis toks apvalus blynas :) ir įklojame į sviestu pateptą 24 cm skersmens kepimo formą. Tešlos kraštus prispaudžiame prie formos kraštų - gauname tokį didelį krepšelį. Tešlos krepšelį tolygiai uždengiame folija ir kepame apie 15 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada nuimame foliją, sumažiname temperatūrą iki180 laipsnių ir dar kepame apie 10-12 min. Išimame iš orkaitės ir dedame įdarą.
 
Įdarui reikia:
4-6 šviežių nunokusių figų;
150-200 g pelėsinio ožkų sūrio;
lašelis aliejaus figoms patepti;
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio);
100 gr  13 proc. grietinėlės;
30 g tarkuoto  kietojo sūrio (naudojau ,,Džiugą");
1 a. š. džiovintų čiobrelių;
žiupsnelis druskos ir pipirų.
   Kiaušinius suplakame kartu su grietinėle, suberiame tarkuotą kietąjį sūrį, džiovintą čiobrelį, paskaniname druska ir pipirais.
  Į tešlos krepšelį dedame supjaustytą gabaliukais (arba sutrupintą) ožkos sūrį. Figas perpjauname pusiau ir išdėliojame  tarp sūrio gabaliukų nupjautomis pusėmis į viršų.  Į tarpus tarp figų supilame sūrio plakinį, o figas patepame aliejumi, kad nedegtų.
   Kišą kepame  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Valgome šiltą.
  Jei kam rūpi, tai 1 gabaliukas (1/8 kišo) šio gardėsio turi apie 330 kcal :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą