Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. gruodžio 3 d., pirmadienis

Kiaulienos sprandinės kepsnys, įdarytas slyvomis


   

   Norite kokio nors paprasto, natūralaus, be jokių įmantrybių ir lengvai pagaminamo patiekalo - išsikepkite sprandinės kepsnį. Paprasčiau ir skaniau nebūna.
    Imame 1 kg sprandinės, nuplauname, nudžioviname. Padaliname į du gabalus (greičiau iškepa) ir juos įtriname druskos bei prieskonių kiaulienai mišiniu. Galų gale mėsytę aptepame garstyčiomis bei suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame mažiausiai parai marinuotis.
    Prieš kepdami, kepsnį įdarome džiovintomis slyvomis: įpjauname mėsoje kišenę ir įdedame slyvą. Taip abu kepsnius prismaigstome slyvų (150-200 g), įvyniojame į foliją - kiekvieną gabalą atskirai - ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min., tada nuimame foliją ir kepame dar pusvalandį. Paragaujame ir, jei reikia, kepame dar, o jei kepsnys iškepė - pjaustome ir valgome karštą su daržovėmis ar bulvėmis. Jei kepsnio nesuvalgėte, puiku, galėsite pasidaryti skaniausią sumuštinį iš šalto kepsnio rytdienos pietums.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą