Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Paula Hawkins Tamsus vanduo




Viršelis. Paula Hawkins Tamsus vanduo (Into The Water), leidykla Baltos lankos, Vilnius, 2017 m.,  iš anglų kalbos vertė Aistė Kvedaraitė-Nichols, 384 p



Tarptautinio fenomeno „Mergina traukiny“ autorė!
Niekada nepasitikėk ramiu vandens paviršiumi 
Turinys. Paskutinėmis gyvenimo dienomis Danielė Ebot bandė prisiskambinti seseriai Džulei, tačiau į pagalbos šauksmą ši neatsakė. Po kelių dienų Danielė randama negyva Skenduolių užutėkyje – mįslingame upės vingyje, kuriame per šimtmečius menančią seserų gimtojo miestelio istoriją nuskendo ne viena moteris.
Džiulei tenka grįžti į vietą, kuri jai vis dar kelia baimę, ir seniai palaidoti vaikystės prisiminimai ima kilti lyg drumzlės iš vandens gelmių. Ji bando išsiaiškinti, kas nutiko seseriai ir kaip jos mirtis susijusi su vos prieš porą mėnesių ten pat nusižudžiusios jaunos merginos mirtimi. Netrukus pradeda aiškėti miestelio gyventojų praeities nuodėmės ir tai, kad kiekvienas jų yra vienaip ar kitaip susijęs su velione Daniele Ebot. Visa apgaubia klampus paslapčių rūkas. 
„...Kaip ir A. Hitchcockas, P. Hawkins turi kinematografišką akį ir talentą sukurti bauginamai įtraukiančią istoriją. Nerkite į naujo jos trilerio vandenis. Atpildas bus stulbinamas. Šis noir atmosfera pulsuojantis kūrinys jus privers dukart pagalvoti prieš brendant į tamsų ir žvarbų vandenį.“
USA Today
    Mano nuomonė. Mistikos migla apgaubta miestelio prie upės istorija, į kurią įsipina dviejų seserų gyvenimai. Pirmas siužetas  pretenduoja į detektyvą: kodėl nuskendo moterys - ar nusiskandino, ar buvo nustumtos? Kita siužetinė linija - šeimos istorija, pasakojanti kaip pavydas, vaikystės nuoskaudos, nesusipratimas, nesusišnekėjimas ar visiškas nesišnekėjimas išskiria pačius artimiausius žmones. Knygoje iki pat galo išlaikyta intriga, pasakojimas vingiuoja taip, jog sunku numatyti įvykius, o tuo labiau nustatyti kaltuosius. 
    Daug kas šią knygą lygina su pirmąja rašytojos knyga ,,Mergina traukiny". Aš negaliu lyginti, nežinau, kuri geresnė, o kuri prastesnė. Skaitykite ir patys spręskite.
    Įvertinimas. 2  (1 - neverta skaityti, 2 - gera, 3 - būtina perskaityti). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą