Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. vasario 2 d., penktadienis

Vyniotinis su kalakutienos faršu

    Kai tingisi gaminti kažką sudėtinga, vyniotinis su kalakutienos faršu - tikras išsigelbėjimas. Skanu, sotu ir, svarbiausia, greita. Jau buvau primiršusi šį receptą, tačiau atmintį atgaivino www.sonatinos-receptai.lt.


 

   Reikia:
1 pakelio šaldytos sluoksniuotos (bemielės) tešlos;
400 g kalakutienos faršo (arba sumaltos kalakuto mėsos);
1 svogūnas;
2-3 skiltelės česnako;
1 v. š. sojos padažo;
3 v. š.  sweet chili padažo;
1 a. š. kario miltelių;
1 a. š. imbiero miltelių arba šviežio tarkuoto imbiero;
5 v. š. džiūvėsėlių;
2 kiaušinių;
sezamo sėklų pabarstymui (nebūtina);
druskos, pipirų, aliejaus kepimui. 

       Susmulkiname svogūnus ir česnaką, pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Į beriame kario ir imbiero miltelius, sumaišome ir dar minutėlę pakepiname. Į faršą supilame čili padažą (sweet chili), sojos padažą, pravėsusius svogūnus ir česnakus, įmušame 1  kiaušinį. Pagal skonį suberiame druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome. Tuomet įberiame 5 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių ir dar kartą išmaišome.
   Tešlos lakštus šiek tiek pakočiojame, ant jų uždedame mėsą, tolygiai paskirstome ir susukame kaip vyniotinį. Kepinį aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, skardą patepame aliejumi ir sudedame vyniotinius. Kepame apie 40-50 min.
   Valgome tiek šiltą, tiek šaltą. Atvirai, tai šaltas man net skanesnis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą