Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2018 m. vasario 18 d., sekmadienis

Šildanti čili sriuba














Įpusėjus žiemai, kai lauke spaudžia šaltukas ir sniegas balta paklode dengia žemę, taip ir norisi lėkti laukais, daryti sniego angelus, paslidinėti nuo kalniuko ar pastatyti sniego senį (arba bobą, o gal net abu). O po tokių pramogų, išalkusiam ir kiek sušlapusiam, gera grįžti namo, kur ant stalo garuoja puodas karštos, aštrios sriubos.
Tokią šildančią ir gerą nuotaiką suteikiančią sriubytę aš gaminu jau ne pirma žiema, tik iki šiol nesidalinau jos receptu. Tradiciškai vadinu ją čili sriuba, nors, nemanau, kad tai būtent ta, visiems gerai žinoma, čili sriuba. Sakykime, tai improvizacija čili sriubos tema.
Šiai čili improvizacijai reikės:

0,5 kg maltos mėsos (jautienos ar neriebios kiaulienos);
1 svogūno;
5-6 skiltelių česnako (gali būti ir daugiau, jei mėgstate);
1 pusės litro stiklainio konservuotų pupelių pomidorų padaže;
1 nedidelės skardinės (420 g)
konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse;
čili pipiriuko (šviežio arba džiovinto);
druskos, malto pipiro;
stiklinės sultinio (aš naudoju daržovių sultinio kubelius);
saujelės tarkuoto kieto sūrios (parmezano, Džiugo ar pan.).
Džiugina ir tai, kad šią sriubą išsivirti itin paprasta. Maltą mėsą reikia apkepti. Labai smarkiai apkepti, gal, sakyčiau, net šiek tiek sukepinti. Baigiant kepti padruskinti ir papipirinti.
 Tada palikti atšalti.
Susmulkintą svogūną taip pat reikia apkepti šlakelyje aliejaus.
Atvėsusią mėsą reikia permalti mėsmale. Aišku, galima ir nemalti, tačiau tada sriuba nebus vientisos konsistencijos, bus su mėsos gumuliukais.
Permaltą mėsą, keptus svogūnus, konservuotas pupeles ir pomidorus sukrėsti į puodą.
Viską išmaišyti ir užkaisti. Užvirus sudėti išspaustas česnako skilteles ir čili pipirą. Supilti sultinį ir nuolat maišant pavirti kokias 10 min. Paragauti ir pagardinti druska, pipirais
ar kitais prieskoniais, jei manote, kad skonis nėra toks išraiškingas, kokio jūs norėjote. Jei jums atrodo, kad sriuba per tiršta, galite ją atskiesti dar šlakeliu sultinio arba pomidorų sulčių. Tačiau atkreipiu dėmesį, jog ši sriuba ir turi būti tiršta, neatskieskite itin smarkiai.
Išpilsčius karštą sriubą į lėkštes, ant viršaus užberkite saujelę tarkuoto sūrio. Patiekite su skrudinto batono riekele.

1 komentaras: