Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2017 m. sausio 31 d., antradienis

Užkandžiams: plikyti pyragėliai su įvairiais įdarais

  Gimtadienio proga sumaniau palepinti kolegas ne saldžiu tortu, o užkandžiais. Suprantate, kad darbe geriausi užkandžiai tie, kuriuos galima paragauti vienu kąsniu. Tam labai pritinka maži plikyti pyragėliai, įdaryti įvairiais nesaldžiais įdarais. Darbo nedaug, o rezultatas, tikiuosi, patenkino mano šaunius kolegas :)

 
 Plikytiems pyragėliams reikės:
 200 ml vandens;
100 g sviesto;
100 g miltų;
1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
2 kiaušinių (didelių).

   Pasiraitojame rankoves ir kimbame į darbą. 
   Padruskintą vandenį drauge su sviestu užkaitiname ir ant lėtos ugnies kaitiname, kol ištirps sviestas. Tuomet puodą nuimame nuo ugnies ir į  verdantį vandenį supilame miltus bei atsargiai medine mentele maišome, maišome, maišome, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių ir taps vientisa. Tešlą paliekame kelias minutes atvėsti. Tuomet po vieną įmušame kiaušinius ir vėl maišome iki vientisos masės.
   Orkaitę įkaitiname iki 200-220 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame sausainėlius. Šiai procedūrai atlikti aš pasitelkiau konditerinį švirkštą: išspaudžiau 30 nedidelių (graikinio riešuto dydžio) rutuliukų (o štai kitu kepimu dariau pailgos formos pyragėlius). Jie neturi liesti vienas kito, nes kepdami išsipučia. Pašoviau į orkaitę ir kepiau apie 30 min - kol gražiai apskrudo. Tik, šiukštu, nedarinėkite orkaitės - pyragėliai sukris.


 

 

















Iškepusius pyragėlius paliekame atvėsti ir ruošiame įdarus:
 1. Ricotta su  rūkyta lašiša. 100 g rūkytos lašišos smulkiai supjaustome, susmulkiname kelis petražolių lapelius. 250 g ricotta varškės (vienas indelis), žuvį ir petražoles sumetame į indą bei viską sumaišome plaktuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
2. Gongonzola ir saulėje džiovinti pomidorai. 100 g. gorgonzola sūrio, 5-6 saulėje džiovinti pomidorai. Viską supjaustome, sumetame į dubenį ir ištriname iki vientisos masės.
3. Favita sūris su alyvuogėm. 100 g ,,Favita" sūrio, 2-3 šaukštai grietinės, 10-12 juodųjų alyvuogių. Alyvuoges smulkiai supjaustome ir sumetame į indą su sūriu, įkrečiame grietinę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
 
   O dabar beliko juvelyrinis darbas: visus pyragėlius prikimšti įdaro. Aš tai dariau su konditeriniu švirkštu. Pradūriau skylutę pyragėlio apačioje ir sušvirkščiau injekciją. Galimas ir kitas variantas - perpjauti pyragėlį pusiau, sudėti įdarą ant vienos puselės ir uždengti kita pusele. Štai ir viskas - skanaus!

 

1 komentaras: