Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Alex Barclay Tamsos švyturys


Vienas sakinys. ,,Atsisuka, pasižiūri į mane ir sako: ,,Eik šalin, berniuk." Lyg aš būčiau koks šuo." (146 psl.)
Žanras. Detektyvas.
Viršelis. Alex Barclay  Tamsos švyturys (Darkhouse), 2010 m., leidykla Jotema, iš anglų kalbos vertėRasa Racevičiūtė, 382 psl.
Apie autorių. Alex Barclay gimė 1974 m. Dubline, Airijoje. Studijavo žurnalistiką, vėliau dirbo mados žurnaluose, 20003 m. ji paliko mados industriją, kad visas jėgas ir laiką skirtų rašomai knygai ,,Tamsos švyturys". tai pirmasis iš dviejų romanų apie detektyvą Džo  Lučezį.  Ji yra gavusi Airijos detektyvinės literatūros apdovanojimą (Ireland AM Crime Fiction Award) už savo ketvirtą romaną ,,Blood Runs Cold".
Siužetas trumpai. Praėjo vieneri metai po žiaurios pagrobimo dramos Niujorko gatvėse, tačiau policijos detektyvas Džo Lučezis jos niekaip negali nepamiršti. Su žmona Ana ir paaugliu sūnumi Šonu jie nuvyksta į Airiją ir čia tikisi pataisyti savo trapius šeimyninius santykius bei nutraukti Džo ir jo darbą siejantį saitą. Tačiau kai pradingsta jų sūnaus draugė, Džo pradeda įtarti, kad šio nusikaltimo šaknys slypi toli praeityje ir kad kažkas juos atsivijo iš tos praeities į pačią Airiją. 

,,Tamsos švyturys“ – tai romanas, kuris smeigia tartum chirurgo peilis ir atskleidžia po intymiausius vyro ir žmonos, įsimylėjėlių ir neišskiriamų draugų santykius. Įtaigus pasakojimas apie sunkumų kamuojamą šeimą veda į nežinomybę, be paliovos šokiruoja ir nenumaldomai skuba pritrenkiančios kulminacijos link.
Mano nuomonė. ,, Tai romanas,kuris smeigia kaip peilis..." - ryškiai perdėtas įvertinimas. Iki peilio smūgio jam tolokai. Knyga labai banguojanti - tarpais visai įdomu skaityti, intriguoja, tarpais - visiška nuobodybė. Knygoje galima išskirti kelias siužetines linijas: šeimos (vyras-žmona, vaikai-tėvai), detektyvinę (geras policininkas ieško nusikaltėlio), policijos parsidavėliškumo (blogasis policininkas įsipainiojęs į nusikalstamą veiklą) ir psichologinė (kaip tampama nusikaltėliu). Knyga nesunkiai skaitoma, tačiau jei po ranka turite geresnės literatūros, nedvejodami šią knygą atidėkite į šalį - nieko neprarasite. 
Įvertinimas. 2/5


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą