Šį tortą daugelis vadina ,,Juodasis miškas", aš jį galiu įvardinti tik kaip kakavinio biskvito tortą su vyšniomis, nes receptas nevisai atitinka originalą. Tortą kepiau 16 cm skersmens formoje., tačiau produktus pateiksiu ir 23 cm formai.
Kakaviniam biskvitui reikia:
Kakaviniam biskvitui reikia:
23 cm formai 16 cm formai
200 g sviesto 140 g sviesto
95 g cukraus pudros 65 g cukraus pudros
3 kiaušinių 2 kiaušinių
1 a. š. vanilės esencijos 0,5 a š. vanilės esencijos
270 g miltų 185 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių 0,5 a. š. kepimo miltelių
3/4 kakavos miltelių 1/2 kakavos miltelių
1 v. š. tirpios kavos miltelių 1/2 v. š. tirpios kavos miltelių
1/3 stiklinė pieno 1/4 stiklinė pieno
1/2 stiklinės netiršto jogurto 1/3 stiklinės netiršto jogurto
Iki purumo išsukame sviestą su cukraus pudra, sukant per kelis kartus įmušame kiaušinius, supilame vanilės esenciją. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir kavą. Viską persijojame ir maišant suberiame į sviesto-kiaušinių plakinį, supilame pieną ir jogurtą. Viską gerai išmaišome ir gautą tešlą supilame į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje (kitoms orkaitėms gali pakakti ir 180 C karščio) apie 50 min. Ar biskvitas iškepęs tikriname sausu pagaliuku. Biskvitą ištraukiame iš orkaitės ir atšaldome ant grotelių.
Pertepimui reikės:
400 g/200 g plakamosios grietinėlės
50 g/25 g cukraus
400 g/200 konservuotų vyšnių (šviežių ar šaldytų, mirkytų brendyje).
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki purumo. Jei imate konservuotas vyšnias, jas reikia nusausinti.
Šokoladiniam kremui reikės:
200 g/100 g juodojo šokolado
250 g/125 g kambario temperatūros sviesto
Ištirpinti šokoladą. Kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo. Abu ingredientus sumaišyti ir sukti iki blizgančios masės.
Sirupas biskvito sulaistymui:
Cukrus + vanduo, arba vyšnių sultys, arba vyšnių likeris.
Torto surinkimas.
Atšalusį biskvitą perpjauname į 3 ar 4 dalis. Apatinį biskvitą šiek tiek sulaistome sirupu, aptepame grietinėle, uždedame vyšnių, užvožiame kitą biskvitą ir kiek paspaudžiame, vėl sulaistome sirupu, tepame grietinėle ir dedame uogas... Viršutinį biskvitą kiek paspaudžiame, sulaistome sirupu ir aptepame šokoladiniu kremu. Kremu taip pat aptepame torto šonus. Tortą paliekame parai šaldytuve, kad kremas susigertų į biskvitus. Kitą dieną puošiame ir ragaujame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą