Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2022 m. vasario 21 d., pirmadienis

Greitas kondensuoto pieno pyragas

    Laukiu netikėtų svečių, o šaldytuvas tuščias,  tik keli kiaušiniai kamputyje kiurkso ir pusė pakelio sviesto užsilikę. Imu knistis po spinteles, gal ką geriau rasiu? Ir tikrai, randu kondensuoto pieno skardinę ir saują lazdyno riešutų. Valio! Bus pyragas prie kavos!


Tai gi, pyragui reikia:
1 skardinės (400 g) kondensuoto pieno;
200 g miltų;
100 g sviesto (ištirpinto);
3 kiaušinių;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
100 g susmulkintų riešutų (aš turėjau lazdyno, tačiau pyragą galima gardinti ir razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar kitais priedais, o galima ir visai negardinti).


Kepame:
Į dubenį supyliau kondensuotą pieną, įmušiau kiaušinius ir viską suplakiau mikseriu. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir smulkiai kapotais riešutais ir toliau plakdama mišinį supyliau į kondensuoto pieno ir kiaušinių plakinį. Viską išmaišiau iki vientisos masės. Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi, ištepiau lašeliu aliejaus ir supyliau paruoštą tešlą. Ant tešlos užbėriau šaukštą kapotų riešutų – grožiui –  ir pašoviau kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.  Maždaug po 45 min. pyragą ištraukiau iš orkaitės ir palikau šiek tiek atvėsti. O sulaukusi svečių visiems atriekiau po riekę. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą