Translate

Apie mane

Mano nuotrauka
Įdomios knygos, puikūs filmai, skanus maistas ir gera muzika, dar kelionės - tolimos ir artimos - dalykai,kurie praskaidrina mano kasdienybę. Džiaugiuosi galėdama visu tuo pasidalinti su Jumis.

2020 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Triufeliai iš avokado

   Kai radau šį triufelių receptą negalėjau patikėti, kad jie gaminami iš avokado!Smalsumas nugalėjo ir  susirinkusi reikiamus produktus ėmiausi darbo. Rezultatas maloniai nustebino, saldainiai tiesiog tirpo burnoje. Jų premjera įvyko Mamos dieną: triufeliai ir šampano burbuliukai buvo tiesiog tobulai šventinis derinys. 


   Šiems mažiems konditeriniams stebuklams pasigaminti  reikės:
1 sunokusio avokado;
130 g juodojo šokolado;
1 v. š. konjako (brendžio), bet nebūtinai. Konjakas (brendis) saldainiams suteikia aštrumo, pikantiškumo;
kakavos. 

1. Avokadą sumaigome šakute iki vientisos masės (galima ir blenderiu).
2. Šokoladą sutrupiname ir ištirpdiname karšto vandens vonelėje.
3. Šokolado masę supilame į avokado tyrelę, įpilame konjako (brendžio) ir viską sumaišome bei dedame į šaldytuvą  1-2 val.
3. Paviršių, ant kurio formuosime saldainius, pabarstome kakavos milteliais. Iš šaldytuvo traukiame sustingusią masę, šaukštu kabiname vienodo dydžio masės kiekį (čia jau kaip kam pavyksta :) ir rankomis ant kakava apiberto paviršiaus voliojame kūgio formos saldainius. 
  Viskas! Dedame į popierines formeles, dėželes, lėkšteles ir ragaujame. Jei vienu kartu nepavyks suvalgyti viso pasigaminto kiekio saldainių, drąsiai pasilikite kitai dienai ­– juos šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.

 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą