Seniai ką gardaus bekepiau, dabar, būdama karantine dėl COVID-19 viruso, turiu daugiau laiko buičiai ir gaminimui – juk reikia kažkaip dienas praskaidrinti. Prisiminiau, kad kažkur podėlyje guli sena, vaikystę primenanti vaflinė. Išsitraukiau – veikia, kiek pagalvojau – prisiminiau receptą, atidariau šaldytuvą – visko turiu:
100 g sviesto;
130-150 g cukraus;
150 g miltų;
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinė šalto vandens.
Kepame!
Pirmiausia įjungiau senutę vaflinę ir, kol ji kaito, pasigaminau tešlą. Sviestą išlydžiau ant ugnies ir supyliau į dubenį, kuriame maišysiu tešlą. Į karštą sviestą supyliau cukrų ir gerai išmaišiau iki vientisos masės (maišant sviestas ataušta). Toliau maišydama įmušiau kiaušinius, vėliau subėriau miltus. Tešla gavosi tirštoka, todėl įpyliau vandens ir dar kartą išmaišiau. Tešlos konsistencija turi būti kaip lietinių.
Ant vienos pusės įkaitusios vaflinės įpyliau kupiną valgomąjį šaukštą tešlos ir prispaudžiau kita vaflinės puse. Vaflis kepa 2-3 minutes, nesudeginkite. Tada dar karštą susukau. Iš užmaišyto tešlos kiekio iškepiau 25 traškius vaflius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą